Jacob Kok – Mercedes Benz Fashion Week

Op de derde dag van de Mercedes-Benz Fashionweek Amsterdam was het tijd voor de show van Jacob Kok. Deze 33-jarige ontwerper won in 2011 Project Catwalk.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Jacob Kok begon zijn derde show in Amsterdam met een zeer drukke videoclip, die vervolgens plaats maakte voor zijn niet virtuele modellen. Het gaf gelijk weer, dat deze ontwerper zich beweegt in het gebied tussen mode en technologie. Dat verbaast ook niet, aangezien Jacob een studie aan de Rietveld Academie heeft gevolgd voor theaterdesign, en zich daar specialiseerde in video art in combinatie met muziek. Hij wilde na een tijd van de virtuele kunst, over naar iets tastbaars. Binnen het theaterwereldje was hij al bezig was met kleding, waardoor de stap naar kleding niet geheel onlogisch was. Om de techniek onder de knie te krijgen volgde hij het eerste jaar Textiel en Mode in Den Bosch. Na een jaar besloot hij het toch op eigen houtje te gaan doen.

 

Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Het was misschien wel de kortste show die we ooit hebben meegemaakt, maar Jacob steekt zijn energie liever in kwaliteit dan in kwantiteit. Kleurrijke ontwerpen met veel glimmende strak-zittende stoffen die de contouren van het lichaam goed weergeven. Een leuke combinatie van sportief en toch modieus.

 

Glamourland  Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

 

Hij haalt de bodywarmer weer van stal, maar maakt ze met zijn stiksels modieus en gracieus. Een opvallende verschijning was de driekwart-jas met roze en gouden accenten er in, van een stof die moeilijk thuis te brengen is. Het leek rubberachtig, maar met een satijn-glans. Wat we van dit ontwerp vinden, weten we nog niet helemaal zeker, maar hij zal zeker warmer zijn dan een Roy Donders huispak.

 

Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

In een interview voor Vogue gaf hij al eens aan, dat hij door de regels die hij voor de Amsterdam Fashion Week moet volgen in balans komt. Hij zou het liefst eens goed door de bocht vliegen en lekker malle ontwerpen maken. In deze show heeft hij die balans prima gevonden. Op het gebied van sieraden en accessoires laat hij zich ook gaan. Ze zijn extravagant van proportie maar vormen een prima aanvulling.

 

Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Ook Jacob heeft rugzakken als accessoire, die is definitief weer terug in het modebeeld. Door de lengte van de show hoefden we eens niet te rennen voor de volgende show en konden we nog even genieten van al die kleurrijke figuren die rondlopen op deze aardkloot.