Exclusief: High class make-up tips van Lyne Desnoyers

Ons favoriete make-up merk MAC organiseerde afgelopen zaterdag een intieme get-together. Director van MAC Cosmetics, Lyne Desnoyers (o.a. visagiste op New York Fashion Week, Milaan Fashion Week, Filmfestival Cannes en een partner van Vogue) en Senior make-up artist Elke Willemen waren hierbij aanwezig, bereidt om de laatste high class make-up tips met ons te delen. Deze kans konden wij van Glamourland niet laten schieten.

 

Glamourland

Lyne Desnoyers – Foto: Unlimited PR

 

Zaterdagochtend, de ochtend die bekend staat als een zware ochtend na een heerlijke glamorous avond gevuld met bubbels en omringd door leuke mensen. Een zwaar hoofd, ieder geluid is té hard en het daglicht wordt met pijn in het hart toegelaten in de slaapkamer, hmm.. dorst? Een traditie die er langzaam in sluipt zonder dat je erbij stil staat, maar afgelopen zaterdag werd deze traditie doorbroken en dat deden wij met liefde.

 

Stylish gekleed en gewapend met goede zin arriveerde wij stipt op tijd bij de MAC Pro store gelokaliseerd op de Heilige weg in hartje Amsterdam. Een frisse zomerbries, een strak blauwe lucht en een verlaten straat.. dus zo ziet een zaterdagochtend in Amsterdam eruit? Sjokkende toeristen gehuld in fleece truien kruisten onze weg, verder was het stil. Even twijfelend of we wel aan de goede locatie stonden, werd een deur voor ons geopend. Vriendelijk begroette de PR-dame ons en wees de weg, “jullie zijn niet de eerste hoor!”, riep ze ons nog na. Achterin de zaak was een stalen trap die ons naar boven leidde, drie etages klimmen en onze ochtendgymnastiek hadden we voor vandaag ook weer gehad.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

An intimate get-together, dat was het zeker. Een ruimte nog kleiner dan de shop zelf, was gevuld met geamuseerde gezichten en tot ons genot, exclusieve goodiebags! Stiekem zo blij als een klein kind – een veel voorkomend verschijnsel bij een Glamourlander – namen wij plaats.

 

Lyne Desnoyers sprak over de laatste make-up trends van dit jaar: “Playfull and sexy”, “A palet of colour”, “revisiting the ’90s palet” and last but not least “Gloss makes a huge comeback”. Termen die de komende anderhalf uur regelmatig herhaald zouden worden. Er is veel verteld en we hebben veel gezien. In het kort zetten wij de ultieme make-up trends, trics en tips voor jou op een rij.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

The absolute number ONE: natuurlijke dekking
Een foundation moet eruit zien en aanvoelen als een tweede huid. Gebruik als basis een moisturising creme in combinatie met een voedende olie, voor de perfecte ondergrond. Maak vervolgens gebruik van een gekleurde primer, een gelige tint en een roze tint, om diepte te geven in je gezicht. Daarna brengt je pas de foundation aan, een subtiele dunne laag die dient om de huid nog egaler te maken. Tot slot, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een concealer voor de kleine oneffenheden en een matte poeder. Deze laatste voorkomt dat je huid gaat glimmen op plaatsen waar je dit liever niet wilt, zoals het voorhoofd, de neus en de kin. Ja dames, het ouderwetse neus-poederen is een absolute pré volgens Lyne! En daar zijn wij van Glamourland het helemaal mee eens.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

Hoofdredacteur Erieke Kuitert en redactie-assistente Suzanne Heesbeen in gesprek met make-up artist Lyne

 

The absolute number TWO: gestructureerde oogschaduw
“It’s is not about what you put on, but about what you leave out”, vertelde Lyne Desnoyers. De kunst van het weglaten. Soms volstaat een mooie oogschaduw. Glimmend in combinatie met mat, biedt dé perfecte uitkomst. Uitgaande van het rechteroog: Maak gebruik van een zachte kleur en breng deze aan op het ooglid, beginnende bij het linker hoekje van je wenkbrauw (!), dit is de gouden tip voor het structuur geven aan het gezicht! Maak vervolgens met een natuurlijke boog een beweging naar het rechterhoekje van je ooglid. Zet beide punten nog eens extra aan en vervaag het vervolgens met een speciale ‘blur brush’. Je zult het verschil zien!

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

The absolute number THREE: umbré lips
Een mooie matte lipstick is een absolute ‘do’ dit jaar. Een handige tric om de matte, eentonige lipstick wat op te leuken is door gebruik te maken van een andere kleur, die net een paar tinten donkerder is. Breng de basis lipstick aan. Voor het behouden van een strakke lijn, kun je gebruik maken van een kwastje en een beetje foundation. Ga nauwkeurig met het kwastje, en een beetje foundation, langs de rand van je lip en zie het verbluffende resultaat van een lipstick die een duidelijke scheiding hanteert. Breng vervolgens de donkerdere tint in het midden van je lippen aan en laat deze vloeiend overgaan in de andere lipstick. Dit creëert een speelse en sexy look.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

Tot slot, maak gebruik van kleur! Maar hou het wel zacht, een subtiele benadering, dat is de trend van deze zomer. Houd je wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk en laat je mascara voor de verandering eens liggen. Experimenteer en become a master of make-up, maar doe vooral waar je je goed bij voelt. Stay glamorous!