“Vechtscènes zijn als dansen”

Kristanna Loken is laatst kort voor een bliksembezoek in Nederland geweest, op uitnodiging van Hollywood Produksiyon. Kristanna vloog de volgende dag gelijk door voor een kickboks-gala in Roemenië. Wij van Glamourland hadden gelukkig de exclusieve mogelijkheid om haar te ontmoeten. In het Wyndham Apollo Hotel te Amsterdam vroegen wij haar het hemd van haar strak getrainde lijfje.

 

Kristanna begon haar acteercarrière op haar 13e bij As The World Turns. Ze verruilde de soapserie tijdelijk voor een carrière op de catwalk en tekende een contract bij Elite model. Uiteindelijk kwam ze weer terug op de filmset. Ze schitterde naast Arnold Schwarzenegger in Terminator 3: Rise of the Machines en was te zien in BloodRayne, Star Trek en Bounty Killer.

 

Glamourland

Foto: Terminator

 

Was het een lastige keuze om te kiezen tussen modellenwerk en acteren?
Veel mensen denken dat ik begon met modellenwerk, maar ik begon juist eerder met acteren. Op mijn 13e speelde ik in As The World Turns, dat was mijn eerste rol. Ik speelde de dochter van Meg Ryan en mijn vriendje speelde Jason Biggs. Op mijn 16e ben ik modellenwerk gaan doen. Mijn moeder werkte al 20 jaar als model en ze vertelde me dat het een leuke en goede manier zou zijn om wat geld bij te verdienen voor mijn studie. Mijn hart heeft altijd bij acteren gelegen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Hoe was het om als jong meisje de wereld over te reizen?
Ik was veel alleen, maar dat hoort erbij. Daardoor ben ik snel volwassen geworden en heb ik zoveel leuke mensen ontmoet. Mijn zus probeerde vaak in te vliegen als ik voor langere tijd in het buitenland zat.

 

Je kan geen goede actierol neerzetten als je zelf niet vies durft te worden.

 

Je speelde voornamelijk in actiefilms en hebt altijd stoere rollen gehad, ben je meer een tomboy of een stiekem een echt meisje-meisje?
Ik denk dat je geen goede actierol kan neerzetten als je zelf niet vies durft te worden. Je moet er echt voor gaan. Zo’n actierol vraagt veel van je lichaam en dat moet bij je passen. Ik heb altijd veel gesport: zwemmen, paardrijden en ik ben gelukkig goed met choreografie. Tijdens de vechtscènes was het net alsof ik een dans aan het leren was.

 

Glamourland

Foto: Kristanna Loken

 

In de Terminator speelde je samen met Arnold Schwarzenegger, hoe was dat?
Erg leuk, ik waardeer zijn werk heel erg. Hij is ooit begonnen als bodybuilder en uiteindelijk heeft hij het tot gouverneur geschopt.

 

Ik had het vetpercentage van een Olympische atleet.

 

Voor je rol in Terminator kweekte je 6 kilo extra spieren erbij, hoe deed je dat?
Ik ben begonnen met het veranderen van mijn voeding. Een personal trainer in LA heeft mijn bloed getest om te zien welke voedingsmiddelen het best voor mij waren. Op een gegeven moment had ik hetzelfde vetpercentage als een Olympisch atleet. Daarnaast deed ik veel aan krachttraining en deed ik aan vechtsport.

 

Hollywood actress Kristanna Loken in CRISTALLINI showroomHollywood actress Kristanna Loken in CRISTALLINI showroom! 2

Kristanna Loken in Cristallini jurk – Foto: Cristallini

 

Ga geen honger lijden om strak te worden.

 

Heb je nog tips voor de lezers, hoe kunnen zij nog net even iets strakker in hun vel te zitten?
Het idee is om geen honger te lijden, je hebt bepaalde voedingsmiddelen nodig en zorg ervoor dat je lichaam die op tijd krijgt. Geen koekjes en chips maar verse groente, vis en ja ook koolhydraten, die heb je ook nodig. Verder moet je genoeg water drinken. Qua sporten is het belangrijk om af te wisselen. Ik doe veel aan zwemmen, paardrijden en skiën. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook heel goed voor je lichaam. Oh en hot yoga, dat vind ik echt geweldig! Het is een goede work-out, maar ook heel ontspannend.

 

Wat kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?
Binnenkort komt er een nieuwe film uit, het is een soort sensuele thriller. Heel spannend. Ik speel de rol van een schrijfster die een auto-ongeluk krijgt en daarna aan geheugenverlies lijdt.  Ook ben ik in Los Angeles bezig met het opzetten van mijn eigen filmstudio, samen met twee partners. We richten ons vooral op art-house films, maar dan wel alle genres: sci-fi, documentaire, drama en humor.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Zo te zien gaat het goed met je, je straalt van geluk! Of zit daar soms meer achter, een potentiële liefde?
Haha er is wel iemand ja. Hij is nu in Los Angeles en ik ken hem al heel erg lang. Het is niet iemand uit de showbizzwereld, hij werkt in de economie. Ik hoop dat we onze toekomst samen kunnen voortzetten.