“Mijn tas is mijn levensgezel”

Italië, land van liefde en van mode. Perfect gecombineerd in het modemerk Patrizia Pepe. Het veelzijdige huis van Pepe dat voor iedereen een prachtig item te bieden heeft en toch een onmiskenbare eigen stijl weet te behouden.

 

Ontwerpster Patrizia Bambi staat voor elegantie en vrouwelijkheid. Haar ontwerpen zijn sophisticated en voorzien van luxe details en exclusieve materialen. Door de perfecte samenhang van deze fundamentele elementen wordt er een stijlvolle creatie neergezet die een perfecte mate van zelfvertrouwen uitstraalt, zonder dat het té aanwezig is. Wij van Glamourland waren nieuwsgierig naar de achtergrond van haar nieuwe lijn met accessoires en hielden een interview met deze vooruitstrevende Italiaanse brunette.

 

Waarom en wanneer ben je met een eigen collectie accessoires begonnen?

Een tijdje geleden bij het opruimen wilde ik een handtas wegdoen bij de spullen die ik niet meer nodig had, maar ik kon het niet! Toen ik zag hoe netjes ik de tas gedragen had, werd ik overtuigd om hem te houden en nam ik me voor om hem weer te gaan gebruiken. Het was niet alleen het emotionele aspect van de tas maar ook de intrinsieke waarde van het leder en de verfijnde afwerking die de tand des tijd doorstaan had en zelfs nog meer karakter had gegeven. Zo koesterde ik de herinneringen van speciale momenten bij het dragen van deze tas, die hem dan ook uniek maakt. Kwaliteit was het sleutelelement. Ik zag in deze accessoire het concept van een levensgezel die deelt in de ervaringen van elke vrouw die hem draagt.

 

Mijn man Claudio en ik vonden dat het juiste moment was aangebroken om onze esthetische visie te versterken en de kledinglijn uit te breiden met een gerichte lijn van handtassen, schoenen en accessoires in leder en stof die even glamorous maar tevens functioneel als onze kleding zou zijn. Daarom brachten we in de herfst/winter 2014 onze eerste collectie van accessoires op de markt met de bedoeling om een totale look te creëren en toch trouw te blijven aan de filosofie en persoonlijkheid van de Patrizia Pepe vrouw.

 

Wie ontwerpt de accessoires en waar haal je de inspiratie hiervoor?

Ik werk zij aan zij met mijn designteam en doe steeds mijn inspiratie op bij de Patrizia Pepe vrouw. Door haar rockattitude, urban karakter en coole en verfijnde stijl. Zij is zelfbewust, vrouwelijk en ironisch en houdt ervan op te vallen en toch altijd elegant en understated te blijven. Ik besteed veel aandacht aan de vormen, de kleuren en afwerkingen en hou ervan om iconische handtassen in een fris en betoverend jasje te steken. Elk seizoen probeer ik om een bepaald symbolisch stuk jong en origineel te maken. En natuurlijk creëer ik ook nieuwe modellen. Het onderzoek van het materiaal en de vorm speelt een sleutelrol, met de blik gericht op comfort voor 24/7 en trouw aan de ultieme modetrends.

 

Glamourland Patrizia Bambi

Foto: Tumblr

 

Hoe zou je het succes van jouw collectie van accessoires verklaren?

De kern van dit succes ligt in de kwaliteit van het Made in Italy label, de selectie van unieke materialen en details, het slimme gebruik van kleuren en de creativiteit van decoratieve en grafische structuren. Die smelten samen in een multifunctionele en ontzettend gevarieerde vormgeving.

 

Wat is/zijn jouw favoriete items in jouw collectie van accessoires? Waarom hou je ervan?
Ik ben dol op de glanzende Fantasy minitasjes die gekenmerkt worden door een glamoureuze mix van materialen en details. Voor dagelijks gebruik verkies ik de Lock Fly Tote bag in tijdloos denim of monochrome/tweekleurige saffiano leder. De Rock candy modellen zijn ook heel sterk en, zoals de naam al aangeeft, hebben ze het nodige rockgehalte. En bovendien, de Patrizia bag, met haar speciale doosvorm en zonder logo -de eerste in ons merk- is me heel dierbaar zoals je van de naam al kan afleiden.

 

Patrizia Pepe FW15_SHINY FANTASY WEATHER_02

De Fantasy tassen

Patrizia Pepe FW15_LOCK FLY_03

Patrizia Pepe FW15_LOCK FLY_04

De Lock Fly Tote bags

Patrizia Pepe FW15_ROCK CANDY CADILLAC_02

Rock Candy

De PATRIZIA tas

De PATRIZIA tas

 

Hoe belangrijk zijn accessoires en lederwaren voor Italiaanse modehuizen zoals jullie?

We richten veel van onze energie op dit marktsegment. Dit is belangrijk voor onze generatie van vrouwen die hun look rondom accessoires creëren. Italië staat synoniem voor voortreffelijkheid, kwaliteit en vlekkeloos vakmanschap. Voor ons zijn deze waarden een hefboom voor ons geloof in een evenwicht tussen schoonheid en functionaliteit.

 

Welke kwaliteit gebruik je en waarom: echt en fake leder?
Wij werken steeds met een groot aanbod aan materialen, vormen en kleuren. Van zacht suède en soepel leder tot spiegelglas, glitter en dierenprint, van eco-leder tot kostbare materialen en technisch nylon. Wij willen onze klanten de grootste keuze wat betreft stijl en persoonlijke voorkeur aanbieden. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit.

 

Patrizia Bambi

Foto: Patrizia Bambi

 

Vanwaar het idee van de bag pack? Voor wie werd die gemaakt?
De backpack is een iconisch stuk dat op modevlak een grote comeback maakt. Hij is geschikt voor multitasking. Hij is jeugdig, veelzijdig en praktisch. Hij is perfect voor reizen en leven in open lucht maar past bij onze urban look tussen 8 uur s’ morgens en 8 uur s’avonds. Hij is beschikbaar in een groot aantal maten en stijlen. Dit seizoen, bijvoorbeeld, is hij te koop in eco-leder en nylon met metalen studs, kettingen en zwarte parels.