“Geen realityserie: sextape mist”

Wij van Glamourland hadden wederom de bijzondere eer om een grote Amerikaanse acteur te mogen interviewen. De uiterst sympathieke Christopher Atkins (onder andere bekend van ‘The Blue Lagoon’ en ‘Dallas’) nam uitgebreid de tijd om onze vragen te beantwoorden, ondanks zijn overvolle schema. Het interview vond plaats op de luxueuze locatie Floor17, restaurant en bar van het Ramada Apollo Amsterdam Hotel, en werd mede mogelijk gemaakt door Hollywood Produksiyon.

 

Glamourland

Christopher Atkins & Brook Shields

 

Welkom in Nederland! Hoe gaat het met je?

Nou dankjewel! Het gaat fantastisch met me. En wat zitten we hier mooi, het uitzicht is echt geweldig, je kunt echt heel Amsterdam zien vanaf hier!

 

Is het de eerste keer dat je Nederland bezoekt?

Nee, het is de tweede keer. De eerste keer was voordat jullie geboren waren haha, in 1980 toen de film ‘The Blue Lagoon’ uitkwam. Columbia Pictures stuurde me toen op wereldtournee en dus ook naar (hij grinnikt) Amsterdam. Men liep hier echt lichtjaren vooruit op de rest van de wereld als het op het gebied van ‘seks, drugs en rock & roll’ aankwam. Ik kon niet geloven wat ik allemaal zag in slechts de paar uren tijd dat ik hier was. Het ging er echt wild aan toe! We hadden hier in Amsterdam bijvoorbeeld een feest in een club en daar lieten ze alleen de naakt-scènes van de film zien, geprojecteerd op de muren. Ik dacht echt “Oh mijn god, kunnen ze dit wel doen?!” Er stond ook iemand wiet te roken aan de bar en ik was echt bang dat we in de problemen zouden komen hierdoor! Ik kon niet geloven wat ik allemaal zag.

 

Waarom ben je nu dan naar Nederland gekomen?

Hollywood Produksiyon heeft me naar Nederland gehaald om verschillende promoties te doen. Straks heb ik bijvoorbeeld de promotie van de ‘Blue Lagoon floating’ van de Himani Beauty and Health spa, dat heeft een nieuw massage systeem.

Ik ben ook nog naar de mooie juwelier City Diamonds in het centrum van Amsterdam geweest waar ik een prachtig horloge heb gekregen, een echte GlamRock. (Trots steekt hij zijn pols onder onze neus waaromheen een schitterend horloge blinkt). Ik ben er zo blij mee!

Gisteravond zijn we verder nog naar het Holland Casino in Amsterdam geweest voor wat fotoshoots en hebben we er heerlijk gegeten, dat was ook erg leuk.

 

Glamourland

Christopher bij City Diamonds Amsterdam – Foto: Bram Heimens

 

Daarnaast ben ik ook gekomen om een Prescan te laten maken, waar ze je hele lichaam op verschillende wijzes medisch checken. Mijn vader had iets van 50.000 hartaanvallen gehad bij de tijd dat hij mijn leeftijd nu had, dus het was voorbestemd dat ik genetisch in de penarie zou zitten. (Er verschijnt een lachje om zijn mond). Toen hoorde ik van ‘Prescan’ en een aantal vrienden van mij prezen het aan dus ik had iets van ‘ik moet dit gewoon doen’.

 

Zij doen echt alles. Ze checken je bloed, zetten je op een fiets, maken echo’s om te kijken hoe het met je aderen ervoor staat et cetera. Ik was niet bang voor de resultaten maar ik wilde gewoon graag weten hoe mijn gezondheid ervoor staat. En wilde weten hoeveel koekjes ik nog mag eten haha! Ik heb de bloedresultaten nog niet terug maar voor de rest zijn de resultaten heel erg gunstig. Ik blijk veel beter te zitten qua gezondheid dan de gemiddelde mensen van mijn leeftijd dus dat is fantastisch. Ik geloof ook echt dat dit de toekomst is van de medische wereld.

 

Glamourland

Foto: Cihan Turhan

 

Je bent verder ook erg sportief, is dit volgens jou ook de reden van jouw goede gezondheid?

Mijn zoon is een hele goede, echt van topkwaliteit, honkbalspeler. Ik trainde hem en ik was hem altijd maximaal aan het pushen. Ik vertelde hem dat het allerergste wat kon gebeuren door al dit trainen, een heel sterk hart voor de rest van zijn leven zou zijn. Het geeft je namelijk echt een hele goede fundering waarvan je de rest van je leven plezier zult hebben. Dus ja: ik geloof helemaal dat beweging en een gezond dieet, wat ik altijd lastig vind haha, van heel groot belang zijn voor een goede gezondheid. Ik heb wel net een rugoperatie gehad, wat door sport nodig was, dat is weer de andere kant.

 

Je hebt hier in Nederland ook al een fotosessie gedaan met Robert Schoemacher, kun je hier iets meer over vertellen?

Jazeker! We hebben een fitness fotoshoot gedaan in een hele grote sportclub, Miller Deluxe. Alle apparatuur daar is ook echt super en zo uitgebreid! Ik was ook echt onder de indruk van Robert Schoemacher, het is een erg bijzondere man. Voor zijn leeftijd is hij zo fit! Aan de pull-up bar ging hij hard tekeer, hij trok zich achter elkaar op in een heel hoog tempo. Ik vind hem indrukwekkend. Daarnaast is hij ook een ongelooflijk aardige man en interessant om mee te praten.

 

Glamourland

Robert Schoemacher en Christopher Atkins – Foto: Varol Porsemay

 

Jouw grote doorbraak was met de film ‘The Blue Lagoon’ toen je slechts 18 jaar was. Hoe heb je dit ervaren?

Het heeft mijn hele leven compleet veranderd. Dat was bijzonder want ik wilde dat helemaal niet. Ik was alleen maar gericht op professioneel honkbal spelen en ik ben per ongeluk in modellenwerk beland.

 

“Ik was één van de 4000 jongens die auditie deed voor de film. Drie maanden later werd ik opgebeld of ik langs wilde komen en een blonde pruik met krullen mee wilde nemen.”

 

Tijdens dat modellenwerk heb ik auditie gedaan voor ‘The Blue Lagoon’, want de rol leek me echt supergaaf om te spelen. Ik dacht echt nooit dat ik uitgekozen zou worden want ik had nog nooit geacteerd. Maar ik vond het gewoon cool dat ik tegen mijn vrienden kon zeggen dat ik auditie had gedaan voor een film. Ik was één van de 4000 jongens die auditie deed voor de film, wat ik overigens niet wist. Drie maanden na de auditie werd ik door ze opgebeld en vroegen ze me of ik nog eens langs wilde komen en of ik dan ook een blonde pruik met krullen kon meenemen. Ik was echt zo verbaasd haha. Dus ik ging weer naar de casting en de dag daarna kreeg ik te horen dat ik de rol gekregen had. Ik twijfelde nog of ik het moest doen omdat ik er niet zoveel om gaf, ik wilde gewoon honkballen en studeren. Mijn moeder gaf me toen het advies dat ik het gewoon kon doen en als ik het niets vond dat ik het daarna nooit van mijn leven nog eens zou hoeven te doen. Het dus gewoon moest doen als een levenservaring. Dus deed ik het.

 

Glamourland

Foto: Christopher Atkins

 

We vlogen naar Fiji en we hebben letterlijk 4,5 maand op een onbewoond eiland gewoond. We leefden in tenten en er was niet eens water! Ze lieten het invoeren en daarna vond de crew toevallig ook een waterbron op het eiland. Nu is het een high-end resort, waar heel veel celebrities heen gaan. Wat ook leuk was, was dat er destijds twee strijdende stammen op het eiland woonden, die voor de film met elkaar samen gingen werken. Die film heeft verder ook zoveel levens veranderd. Niemand had van te voren gedacht dat het zo’n grote hit zou worden. Ik kon na het uitbrengen van de film nergens ter wereld nog gewoon rondlopen zonder dat er aan me getrokken werd. Ik werd altijd omringd door body-guards en politie. En dat alleen door die film. Dus het was echt een intense ervaring.

 

“Vanaf een jaar of 16 heb ik jarenlang geld apart gelegd voor het moment dat ik kinderen zou krijgen.”

 

Ik werd vervolgens onder een exclusief contract gezet en daarna heeft 21st Century Fox me uitgekocht en verscheen ik in een film waarin ik een mannelijke stripper speelde. Toen heb ik ook ‘The Pirate Movie’ gedaan, dat werd een grote cult film wat ik heel bijzonder vond. Daarna ben ik ‘Dallas’ gaan doen en vervolgens ben ik getrouwd en wilde ik gewoon settelen en kinderen krijgen. Ik wilde op jonge leeftijd al kinderen. Vanaf een jaar of 16 heb ik jarenlang geld apart gelegd voor het moment dat ik echt kinderen zou krijgen. En kinderen hebben is ook gewoon echt zo fantastisch. Mijn zoon heeft onlangs ook een kindje gekregen en ik wist niet dat het zo bijzonder zou zijn om je eigen kind een kind te zien krijgen.

 

“Het enige probleem voor mij nu, is dat ik geen alcoholist ben en geen sekstape heb, anders zou ik nu mijn eigen realityserie hebben.”

 

Het enige probleem voor mij nu, is dat ik geen alcoholist ben en geen sekstape heb, anders zou ik nu mijn eigen realityserie hebben hahaha! Oh mijn god. Maar ja, ik ben nu in Amsterdam en misschien eindig ik dus nu wel met die twee dingen haha!

 

Glamourland

Gezelligheid in het Ramada Hotel – Foto: Cihan Turhan

 

Heb je nog een tip voor (beginnende) acteurs en actrices?

“Don’t act it, be it”. Niet als method-acting, maar als je acteert moet je het niet spelen maar echt een personage zíjn. Als iemand net begint in de filmbusiness is het ook belangrijk dat je niet je eigen normen en waarden verloochent en dat je trouw blijft aan je familie. Want het duurt vaak niet lang. Je kan ook gewoon een eendagsvlieg zijn. Geniet ervan, respecteer het en respecteer de mensen om je heen. Daarnaast realiseren veel mensen niet hoeveel werk het is, maar je bent de hele dag constant bezig, je wordt er echt moe van, ook van het wachten op een filmset. Vaak maak je dagen van 13 uur. Maar ik hou van acteren en ik hou van de magie ervan, ik vind het wel echt fantastisch om te doen.

 

Je vertelde net over de extreme aandacht van jouw fans: wat is het gekste wat je, wat dat betreft, hebt meegemaakt?

Eigenlijk heb ik zoveel van zulke situaties meegemaakt!

 

“Mijn shirt was gescheurd, ik miste allemaal plukken haar, het was gewoon eng.”

 

Ik was een keer in Houston, Texas, in een winkelcentrum om mee te werken aan een evenement en er hing een sfeer alsof er allemaal haaien om mij heen zwommen. En als er honderden mensen zijn kun je alsnog maar een een beperkt aantal handtekeningen uitdelen. Ik zou er best wel de hele dag willen blijven maar uiteindelijk werkt dat natuurlijk niet. Wat er dan gebeurt is dat wanneer iemand niet een handtekening krijgt, zich naar voren duwt, en die persoon duwt dan ook weer, enzovoort. Dan komt er opeens een zee van mensen op je af. De beveiliging wilde me daar toen weghalen maar toen dat gebeurde werd de situatie helemaal gestoord, de mensen slaan dan echt door. Dat zijn de momenten waar dan ook echt gewoon haren uit mijn hoofd zijn getrokken en de beveiligers zijn dan alleen maar bezig om mensen van je af te trekken. Mijn shirt was gescheurd, ik miste allemaal plukken haar, het was gewoon eng. Toen ik eenmaal in de auto zat met de deuren op slot, gooiden de fans zichzelf op de limousine en de bestuurder wist gewoon niet of we weg konden rijden. Toen kwam ook nog de extra beveiliging van het winkelcentrum om de mensen bij de auto weer weg te halen.

 

Een andere soortgelijke situatie was eens in New Orleans, waar ik op een soortgelijk evenement was. Het was in een club en ik stond op het podium. Mensen begonnen toen van achterin de club de mensen te duwen en toen werden de mensen die voor bij het podium stonden gewoon geplet! Er was ook een meisje en die kreeg een stiletto-hak compleet door haar voet geboord en ze moesten me daar toen weghalen want mensen werden letterlijk vermorzeld voorin de zaal. Het werd heel erg gevaarlijk. Dat zijn twee situaties die ik me echt in het bijzonder herinner maar er zijn zoveel gekke dingen gebeurd…

 

Wat is de rol van naaktheid in de film ‘The Blue Lagoon’ volgens jou? Staat dit ook in verband met het grote succes van de film?

Je hebt natuurlijk films waarin een naakt-scène zit, bedoeld voor een bepaald publiek. Maar in ‘The Blue Lagoon’ is dat anders, daar zit het gewoon door de hele film en heeft de film het zich eigen gemaakt. Het is het verhaal. Het gaat over het ouder worden als kind en leren over naaktheid en dergelijke. Het gaat over de vrijheid en onschuldigheid van naaktheid. De mens is in het echte leven het onderwerp van de samenleving maar die is er op het eiland niet. Dat maakt het zo’n fantasie. Nu is de film echt een klassieker geworden en zelfs opgenomen in ‘the Library of Congress’. Het geheim is gewoon de simpele verhaallijn, een ‘Romeo en Julliet-achtige lijn, die tijdloos is. En het eiland en de naaktheid erbij maken het zo’n droomachtige fantasie. Daarom spreekt de film ook veel mensen aan.

 

Glamourland

Foto: Christopher Atkins

 

Wat was voor jou het beste dat de beroemdheid je gebracht heeft?

Ik denk de kans om vrijwilligerswerk te doen, ik vind het belangrijk om wat terug te kunnen geven. Het hebben van een naam die mensen zich nog steeds herinneren helpt bij het doen van vrijwilligerswerk en het nog meer onder de aandacht brengen van bepaalde zaken. Ik vind het gewoon belangrijk om te doen. Je hebt duizenden fans over de hele wereld die je kennen en weten wat je doet, dus daarom is het belangrijk na het hebben van hun waardering om dus ook wat terug te doen.

 

Het is bijna jouw verjaardag, de 21e, wat voor een kado zou je het allerliefste krijgen?

De mogelijk hebben om terug te komen naar Amsterdam… Om een film te maken in Amsterdam! Het zou me echt te gek lijken een leuke film te maken hier. Ik heb genoeg ideeën. Ik zou heel graag een Europese film willen maken.

 

Wat zijn verder jouw toekomstdromen?

Mijn dromen en doelen zijn om mijn eigen films te kunnen maken. Ik ben nu bezig met de productie van een vrolijke kinderfilm en het wordt tot nu toe goed ontvangen dus is het nu wachten op financierders… Waar het eigenlijk om gaat is dat ik nooit meer naar een casting of auditie wil voor een film. Heel veel andere acteurs en actrices hebben dat ook. We zitten al zo lang in het vak, we zijn er gewoon klaar mee om steeds weer een auditie te moeten doen. Weet je, je bent altijd of te lang, of te klein, of te licht, of te donker, er is altijd wel iets! Ik wil me nu dus gewoon bezig gaan houden met het zelf maken van een film.

 

“Of ik alsjeblieft er mee op kon houden om mijn Speedo op te vullen.”

 

Aan de ene kant hou ik van Hollywood en alle creativiteit van Hollywood en ga ik naar de feesten en premières, maar aan de andere kant ook weer niet. Dit is een soort van geheim verhaal wat ik niet vaak vertel, maar toen ik nog in Dallas speelde, was er ‘het netwerk’ waar de acteurs en actrices hun aantekeningen van kregen. Je hebt inderdaad netwerken zoals NBC en CBS maar niemand wist wie hier precies ‘het netwerk’ was. Ik stelde me altijd voor dat je een paar mensen had en dat die dan aan de conciërges of schoonmakers vroegen of ze even ergens hun mening over konden geven en dat zo’n schoonmaker dan uiteindelijk ‘het netwerk’ wordt haha.

 

In Dallas was ik een dagkamp therapeut waar ik met kinderen werkte en moest ik, verdorie, de hele dag in een Speedo rondlopen. Op een dag kreeg ik een aantekening van ‘het netwerk’, of ik alsjeblieft er mee op kon houden om mijn Speedo op te vullen! Wie krijgt er nu zo’n aantekening?! Ik wist niet eens wat ze bedoelden, ik was 20 jaar oud! Ik was geflatteerd maar tegelijkertijd dacht ik ‘zo groot is hij nou ook weer niet’ haha.

 

Glamourland Gwendolynn Duijvestijn Christopher Atkins

 

Glamourland journaliste Gwendolynn en Christopher – Foto: Gwendolynn Duijvestijn

 

Wat is voor jou de betekenis van het woord ‘glamour’?

Glamour is voor mij gelinkt aan de woorden integriteit, normen en waarden, mode en … publiciteit waarschijnlijk. Want mensen zullen je zien als glamorous wanneer je er stijlvol uitziet en integriteit hebt. Ik zie glamour altijd als ‘upscale’. Intelligentie is trouwens ook belangrijk.

 

De tijd, die voorbij is gevlogen met deze bijzondere acteur, zit er helaas alweer op. De volgende verslaggevers en interviewers staan al in de rij dus is het tijd voor het afscheid. Wij van Glamourland bedanken Christopher Atkins en Hollywood Produksiyon en kijken uit naar het volgende bezoek. Wie weet dat we Christopher de volgende keer kunnen interviewen over zijn nieuwe Europese film?