Reistips! Inpakken en wegwezen

Het is augustus, volop zomer en dat betekent op vakantie gaan. Wij van Glamourland houden wel van een reisje. We merken wel dat het altijd stressen is als de koffer ingepakt moet worden, want wat nemen we mee en natuurlijk de belangrijkste vraag: past alles wel in mijn luxe suitcase? Voor je het weet is de magische grens van 23 kilo bereikt en mag je op het vliegveld afstand doen van een paar van je liefhebbende spulletjes.

 

Glamourland Louis

Foto: Louis Vuitton

 

Om gestress te voorkomen, want op vakantie gaan moet leuk blijven, hebben we een paar do’s en dont’s opgesteld om de ruimte van je koffer goed te benutten:

 

Do’s:
– Rol je kleding op in plaats van opvouwen, zo kan je holle ruimten opvullen. Wil je niet je kleding oprollen, leg dan je kleding opengevouwen in je koffer.

– Stop sokken in je schoenen. En leg schoenen langs de zijkanten met de zool naar de rand toe.

– Je hoeft echt niet voor elke dag een nieuw setje kleding mee te nemen (ondergoed raden we wel elke dag nieuw aan), maar kies voor basic kleding en neem veel accessoires mee. Accessoires wegen niet veel. Door verschillende soorten accessoires te combineren met je basic kleding kan je er elke dag weer anders en natuurlijk glamorous uitzien. Ga dus voor die leuke shawl en die hippe armband.

– Kies voor dunne, luchtige stoffen zoals linnen en zijde.

– Wil je geen kreukels in je kleding? Leg dan tussen elk kledingstuk een vel keukenpapier- of folie.

– Koop van producten zoals shampoo, douchegel en tandpasta de mini varianten of gebruik samples die je soms bij een drogisterij of parfumerie krijgt. Ook handig is het aanschaffen van plastic reisflacons. Deze kan je telkens opnieuw vullen met je favoriete verzorgingsproducten. Een extra tip: stop je reisflacons in een afsluitbare plastic zak. Niets is zo vervelend als een flesje die tijdens de reis open is gegaan.

– Boeken mee op reis? Neem een e-reader mee.

– Voor de make-up liefhebbers; neem een palette mee dat al je make-up bevat, zoals oogschaduw, blush, highlighters, oogpotlood en lipgloss, in plaats van aparte doosjes, sticks en potloden.

– Reis je samen? Verdeel dan de bagage over meerdere koffers.

 

Dont’s:
– Alle spullen op één stapel leggen.

– De koffer niet dichtduwen wanneer je toch al ziet dat je de koffer niet dicht kan krijgen. Nee, dat is gewoon slecht voor je koffer.

– Heel belangrijk:  Pak niet op het laatste moment je koffer in!

 

De do’s en dont’s gelezen maar nog geen koffer in je bezit? Hieronder tref je een gedeelte van de reissets van Louis Vuitton.

 

Glamourland-Louis-Vuitton-City-Bags

Een klein gedeelte van de keuze bij Louis Vuitton – Foto: Louis Vuitton

 

Zo, wij van Glamourland kunnen nu met een gerust hart op vakantie gaan. Moeten we alleen niet onze paspoort en creditcard nog vergeten, want zonder die twee dingen kom je nergens.