Il Vino

Wij van Glamourland houden wel van een goed glas wijn. En niet alleen omdat het lekker smaakt (als je tenminste de juiste wijn te pakken hebt).. Een glas wijn doet veel voor je gezondheid en je huid. Hieronder enkele (maar lang niet alle!) goede redenen om nog eens extra te genieten van een glaasje vino…

 

 

Rode wijn bevat meerdere stoffen die veroudering tegengaan, onder andere druivenpitextract, resveratrol en verschillende andere antioxidanten. Van deze stoffen is bekend dat zij sterke anti verouderende eigenschappen bezitten, iets dat zich ook zeker kan uiten in een mooiere huid! Deze antioxidanten helpen je huid te beschermen tegen schadelijke UV straling en helpen bij het behouden van de elasticiteit. Ook versterkt het het reeds aanwezige collageen in de huid waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar kunnen worden.

 

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat resveratrol mogelijk beschermend werkt tegen (huid)kanker alsook hart- en vaatziekten tegengaat. Tevens wordt gedacht dat het de kans op Alzheimer kan verminderen. Verder lijkt het de stofwisseling te verbeteren, leidt het tot een efficiëntere verbranding en heeft het een gunstige invloed op de insulinespiegel. Houd in gedachten dat de voordelige effecten van de druif met name in de schil zit en witte wijn dus veel minder daarvan bevat, maar dat mag de pret niet drukken.

 

 

Last but not least: dat wijn veel goeds bevat, is geen excuus voor overmatige consumptie! Één a twee glazen per dag heeft een gunstig effect. Drink je te veel dan leidt dit tot de vorming van schadelijke vrije radicalen en dus tot het omgekeerde effect op je huid en in je lichaam! Vergeet dan ook niet om voldoende water te blijven drinken. Te veel alcohol heeft een uitdrogend effect op de huid en in je hersenen, wat leidt tot het zichtbaarder worden van (fijne) lijntjes en tot de welbekende kater. En dan hebben we het niet eens over de vele andere nadelige effecten van overmatig alcoholgebruik. Remember… always stay Glamorous!