Ijsgigant Magnum kiest voor Haute Couture

Wie had ooit gedacht dat twee zoete zondes van Glamourland (fashion en ijs) ooit hand in hand zouden gaan? Nou, denk dan maar twee keer na want ijsgigant Magnum toont aan dat zo’n samenwerking alleen maar garant kan staan voor goud!

 

Glamourland

Foto: Magnum Ice Cream

 

Magnum zal deze zomer voor de nodige verfrissing zorgen met de lancering van de Magnum Gold. Hier blijft het niet bij, want Magnum trekt namelijk alle registers open met een gouden jurk (van maar liefst 24 karaat!) en een promotiefilm in ware Hollywoodstijl.

 

Om de lancering van deze zoete zonde te vieren heeft het Project Runway-jurylid en ontwerper Zac Posen een gouden jurk ontworpen, volledig geïnspireerd door Magnum Gold. Posen treedt zo in de voetsporen van Karl Lagerfeld. Dit unieke exemplaar zal te zien zijn in de kortfilm As Good As Gold, geregisseerd door de Emmy Award-winnaar Jon Cassar met niemand minder dan Joe Manganiello in de hoofdrol, tijdens het Tribeca Film Festival op 18 april.

 

De Haute Couture jurk bestaat uit maar liefst 10 000 gouden pailletten, elk exemplaar zorgvuldig handgeborduurd uit vellen van 24 karaat goud. In een persbericht van Magnum zegt Posen het volgende over zijn gouden meesterwerk: “Het creëren van mijn allereerste gouden jurk was echt een ongelofelijke ervaring. Ik ben van nature aangetrokken tot luxe en hou ervan om mijn creatieve grenzen telkens te verleggen, dus dit ontwerp was zeker een uitdaging!” Voor het ontwerp van de sleep liet hij zich inspireren door het smelten van het ijs.

 

Hoewel deze jurk er bloedmooi uitziet, zijn wij van Glamourland natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat zo’n gouden pareltje nu wel waard is. De jurk wordt geschat op een ruwe 1,5 miljoen dollar (ongeveer 1,1 miljoen euro), dus voorlopig houden wij het maar bij de ijsvariant. Geef nu toe, wie wil er nu niet deze gouden jurk?! Wedden dat je hiermee vele hoofden doet draaien?

 

Krijg je maar geen genoeg van deze Magnum Gold jurk? Neem dan zeker eens een kijkje op de Magnum Facebookpagina, waar je een sneak peek kan vinden van het ontwerpproces!