Hurks Polo Championship 2013

Zoals wij Glamourlanders wel weten, is september de maand van de polo. Dit is niet om zomaar een polofeestje, nee we hebben het over de Hurks Polo Championship. En natuurlijk zou Glamourland, Glamourland niet zijn wanneer wij onze trouwe lezers hier niet verslag van zouden brengen.

 

Glamourland

Foto: Annemieke Goos

 

Het polo seizoen 2013 is met de Hurks Polo Championship als laatste grote toernooi, bijna ten einde. Zaterdag 14 en zondag 15 september vond de vijfde editie plaats van dit grootse polo festijn. Dit wordt jaarlijks gehouden op poloveld ‘De Paardedokter’, gelegen op het idyllische landgoed Baest in Middelbeers. De organisatie van de polo ligt in handen van Polo Republic en elk jaar wordt het toernooi bezocht door maar liefst zes- á zevenhonderd genodigden per dag.

 

Glamourland

Foto: Mieke van der Kruijs

 

Wij van Glamourland zijn voorgaande jaren ook bij dit grootse festijn in Middelbeers geweest en hierdoor wisten we zaterdag wat voor een feest ons te wachten stond. De stemming zat er goed in!

 

Aankomend in Middelbeers stonden de luxe, robuuste bolides al klaar om ons door de modder naar het ontvangstcomité aan de andere kant van het veld te rijden, oftewel van de blubber naar de bubbels. Na toch een volledige 3 minuten cruisen stonden de dames van de organisatie ons al op te wachten. We paradeerden over de rode loper de prachtige dubbeldeks accommodatie binnen en werden meteen overvallen door een warme, luxueuze ambiance met fijne jazz klanken en in stijl geklede levensgenieters. Polo vrinden en business Nederland waren al aanwezig.

 

Glamourland

Foto: Mieke van der Kruijs

 

Al snel stonden we met een glas ‘bruisend gezelligheid’ in de hand en werden de spel essentials uitgelegd, voor de polomaagden onder ons. Ook voor onze lezers hierbij nog even het spel polo in een notendop, zodat jullie je niet hoeven te verschuilen achter de bubbels wanneer iemand jullie een vraag stelt over het spel.

 

Polo is een groeiend begrip in Nederland. Het is spectaculair, ruig en intens met tegelijkertijd glamour en elegantie in het spel. Het is een soort mix van hockey, rugby en paardrijden. Polo wordt gespeeld met twee teams van 4 spelers op een veld van 270 bij 180 meter (ongeveer 5 voetbalvelden groot). Het doel van een team is de bal over de lijn tussen de doelpalen van het door het andere team verdedigende goal te laten passeren. De polospelers worden hierbij in stijl aangemoedigd door vele langs de zijlijn vertoevende Glamourlanders.

 

  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Annemieke Goos

 

Fleur en Aki van Andel verzorgden het sportieve spektakel. Acht internationale polo teams met in totaal 32 spelers vulden dit weekend het veld. Maar liefst 160 paarden stonden langs het veld te trappelen om mee te mogen doen aan de polo-matches. Dit toernooi heeft het hoogste polo niveau van Nederland met een mix van spelers uit Nederland, België en Oostenrijk. Daarbij worden de teams nog weer versterkt door voornamelijk Argentijnse professionals. Nee Glamourlanders, Máxima is niet het énige goede wat Argentinië te bieden heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische Argentijnse barbecue aan de rand van het poloveld.

 

Glamourland

Foto: Mieke van der Kruijs

 

Voor het bedrijfsleven heeft het Hurks Polo Championship zich inmiddels op de kalender gevestigd als een relatiemarketing event van internationale klasse, waarbij de zakelijke top en hun relaties uit heel Nederland samenkomen. Hier was het programma van de eerste polodag speciaal op gebaseerd. De tweede polodag was gericht op de ware levensgenieters die op hun vrije dag het bijzondere karakter en de unieke sfeer van dit grootse polo-evenement wilden ervaren.

 

Glamourland

Foto: Annemieke Goos

 

De actie van de polosport, de geweldige ambiance en de buitengewoon goede catering en styling van Bylei maakten dit festijn tot een groot succes. Lei Willems (Bylei): “Uit alles wordt het maximale gehaald: de verlichting, geluid, styling, sfeer, catering en bediening. Al deze afzonderlijke elementen krijgen tijdens het evenement pas echt kracht in hun samenhang.” Bylei verzet zich tegen de middelmaat en wil de verwachtingen van hun klanten ruim overtreffen. En dat deden ze! Alles zag er tot in de puntjes pèrfect uit, er was werkelijk niets op ze aan te merken.

 

Ook aan onze shopping queens was gedacht. Zo waren onze vrinden van Gassan aanwezig met hun schitterende stand, want natuurlijk mogen de nodige juwelen op zo’n dag niet ontbreken. Polo boutique Van Santen & Van Santen was ook van de partij en bij Borek kon er een stoelendans van designmeubels worden gerealiseerd.

 

Glamourland

Foto: Mieke van der Kruijs

 

Vele bubbels en gerechtjes op sterrenniveau later, was het tijd om deze onvergetelijke dag af te sluiten. Over een prachtig en kleurrijk verlichte speelveld liepen wij weer richting de exclusieve bolides. Polo Republic heeft polo opnieuw op de kaart gezet en de genodigden absoluut een fantastische dag bezorgd.

 

Enfin, men neme een rode loper, bubbels, en een polo met paarden, dat is voor ons Glamourlanders toch echt een feestje op aarde?!