Hotspot! Gloednieuw Italiaans modehuis in hartje Amsterdam

Laten we eerlijk wezen: de Italianen doen het eenmaal net wat beter op het gebied van mode. Fleur gravin Festetics de Tolna rook kansen en verwezenlijkte de allereerste boutique van het Italiaanse modehuis Clothingman in hartje Amsterdam. Wij van Glamourland waren bij de feestelijke lancering op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Vergezeld door smakelijke aperitiefjes vloeide de Italiaanse champagne en Peroni rijkelijk. Gastvrijheid alom!

 

Foto Martin van Os

 Foto Martin van Os

Foto’s: Martin van Os

 

Klein maar fijn
Niet meer dan dertig vierkante meter is de boutique, evengoed bewijst het overduidelijk de kracht van het credo ‘klein maar fijn’. Want zeg nu eerlijk: in Nederland hebben we genoeg van al die commerciële ketens waar omzet tegenwoordig het hoogste doel is en goede service ergens onderaan bungelt. Zo niet bij Fleur. Wees dan ook niet bang zonder een Italiaanse espresso doordrenkt met liefde de deur uit te moeten gaan. Goede raad evenals en wellicht met tailormade pak als grande dessert.

 

Nicola Flagiello en Fleur Festetics de Tolna - Foto Martin van Os

Eigenaren Nicola Flagiello en Fleur Festetics de Tolna

Erik Borger (uitgever) en Mark Zegeling (schrijver van o.a. 'Kingdom by the Sea') - Foto Martin van Os

Uitgever Erik Borger en schrijver Mark Zegeling (van o.a. ‘Kingdom by the Sea’) – Foto’s: Martin van Os

 

Tailormade
Tailormade? Jawel! Zoals ware Italiaanse mode betaamt. Kledingstukken worden volledig getailleerd en op het lijf gesneden. Dat is ook iets wat duidelijk wordt gemaakt tijdens de feestelijke lancering zelf. “Voor ieder wat wils en de wens van de klant blijft altijd centraal.” Pasvorm, kleur, materiaal en dessin kunnen eigenhandig gekozen worden en ook persoonlijke initialen op overhemden zijn mogelijk. Want in de boutique liggen alle overhemden op kleur en spiegelrecht gesorteerd. Een walhalla voor de perfectionisten onder ons.

 

François-Léon Van der Velden (CEO Dutch Global Media) en Sonia Festetics de Tolna (Brands&Branding) - Foto Stefan Marcel Gerard

François-Léon Van der Velden (CEO Dutch Global Media) en Sonia Festetics de Tolna (Brands&Branding)

Hossein Akef (eigenaar Persian Caviar) en Julie Van de Poll - Foto Stefan Marcel Gerard

Hossein Akef (eigenaar Persian Caviar) en jonkvrouw Julie Van de Poll – Foto’s: Stefan Marcel Gerard

 

Wie, wat, waar?
Dat liefde het begin van een volledig nieuwe toekomst kan zijn, bewijst maar weer. Fleur studeerde op de TIO in Amsterdam en ging voor een examen naar Cambridge, waar zij haar liefde Nicola Flagiello ontmoette. Hij bezat al zeven jaar twee modehuizen in Napels en dit bleek een inspiratiebron voor haar. Maar dan in Amsterdam. Arriverdeci Italië, hallo Nederland!

 

Fleur, Patricia, Sonia Festetics de Tolna

Fleur, Patricia en Sonia Festetics de Tolna – Foto: Stefan Marcel Gerard

Clothingman Gwenny Eisma en Robert Halewijn 1

Gwenny Eisma en Robert Halewijn (Weekblad Privé) – Foto: Martin van Os

 

Officieel al sinds april verwelkomen we deze Italiaanse ambacht in Nederland. Het modehuis biedt een tijdloze, trendbewuste lijn met casual en klassieke items en is hierdoor geschikt voor iedere gelegenheid. En de naam? Deze is ontstaan in de periode waarin Nicola Flagiello zijn allereerste Engelse woorden leerde. De simpele woorden van de internationale taal kent vrijwel iedereen en weerspiegelen precies wat Clothingman uit wil stralen: voor iedereen toegankelijk.

 

Couturier Ronald Kolk opent de boutique - Foto Martin van Os

Couturier Ronald Kolk tijdens zijn openingsspeech

Jennifer Prins en Sam de Wit (Re-Play) - Foto Martin van Os

Jennifer Prins en zanger Sam de Wit van Re-Play – Foto’s: Martin van Os

 

Tijdens de lancering verzorgt couturier Ronald Kolk de officiële opening van de boutique. Terwijl de vrouwen nog wat genieten van de kleine aperitiefjes onder de heaters, nemen de mannen nog een laatst slok van de Italiaanse Peroni. En tegen de tijd dat het evenement op z’n einde loopt, zijn de eerste bestellingen al binnen. Klein maar fijn het nieuwe commerciële? Wie weet!