Hot! Henry London hangt het aan de grote klok

Op tijd komen bij The Uptown Meat Club was van uiterst belang tijdens de brand launch party van Henry London. Niet dat te laat komen überhaupt een optie was, maar Londen is natuurlijk nogal een eind weg. Londen? Londen.

 

Henry London GL

 

Of nou ja, denkbeeldig dan. Want alleen voor deze speciale gelegenheid werd The Uptown Meat Club in Amsterdam omgetoverd naar de Engelse hoofdstad. Inclusief prachtige foto’s van Londen, quotes, Engelse hashtags en London City zanger Jessy Hay. Half wegdromend en op zoek naar de Big Ben vergaten we even waar we voor gekomen waren: It’s Henry London calling!

 

GL

 

Dat Henry London het begrip armcandy naar een torenhoog niveau tilt blijkt al uit de enthousiaste gezichten op de launch party zelf. Alom bekend is dat de vintage trend aardig wat volgers heeft in Nederland. Het horlogemerk speelt hier op in en steekt de klassieke modellen in een fijn, chique jaren 60 jasje die de modewereld niet onopgemerkt is gebleven.

 

Henry London GL

 

Voor het verhaal van Henry London moeten we even -hoe ironisch- terug in de tijd. Alles begint met twee succesvolle fashion designers die rommelmarkten afstruinden op zoek naar inspiratie. Ze vinden een prachtig, klassiek polshorloge op de vintagemarkt Portobello Road. Wat hen echter intrigeert is de ingegraveerde tekst op de achterkant van het horloge: Henry, August 1965. Dat het horloge inmiddels al 50 jaar erop had zitten was niet te zien aan de vakmanschap en kwaliteit. Van love at first sight naar een happy ending: het tweetal besluit een moderne variant te maken, met details van het origineel: Inspired by the past, reinvented for you.

 

Henry London GL

 

Diep in de buidel tasten mag bij Henry London, maar hoeft zeker niet. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat een gloednieuw exemplaar al voor €239 aan je pols hangt. En daarvoor lever je niet in op de service . Dat vond men ook toen men de goodiebag tijdens de Brand Launch Party in vol ornaat opende en hier een gloednieuw horloge in vond. Scheelt weer een ritje naar de juwelier!

 

Foto’s: Martin van Os, Henry London en Tumblr