Hot hot Grey

Terwijl de Glamourland redactie

bijna van de stoelen glijdt van de hitte en dorstig uitkijkt naar het eerste glaasje Moët dat het begin van het weekend inluidt, ligt waarschijnlijk half vrouwelijk Nederland weg te stomen in de achtertuin of op het strand.

Dat “stomen” komt niet eens zozeer van het warme weer, maar vooral van de hit-trilogie “Vijftig tinten grijs” (ook bekend als Fifty shades of Grey). De boeken van E.L. James vliegen op dit moment als zoete broodjes over de toonbank. Druk na druk, ze zijn niet aan te slepen.

Voor een ieder die geen idee heeft waar we het nu over hebben: koop het boek! Beter: koop ze alle drie! Literair stellen de boeken niet al te veel voor en ook de dialogen zijn nogal traag op sommige momenten, maar dit zijn nu juist de boeken waarover we géén literaire bespreking gaan houden. Vijftig tinten grijs is huisvrouwen porno in optima forma. Je moet de boeken simpelweg gelezen hebben, al is het maar om op de volgende verjaardag van tante Janny mee te kunnen praten. Zeker weten dat tante Janny de boeken namelijk wél gelezen heeft.

Om kort te gaan: in Vijftig tinten ontmoet studente Anastasia de keiharde zakenman Christian Grey. Tot zover niks bijzonders. Ware het niet dat Christian er een bijzondere voorliefde voor zwepen, spanking en SM op na houdt. Kijk, nu wordt het interessant. Anastasia laat zich verleiden om op Christians voorstellen in te gaan en krijgt op unieke wijze een kijkje in een wereld die normaal gesproken voor anderen een ver van hun bed show is. Heerlijk leesvoer dus.

Foto: eonline.com

Dat de boeken verfilmd gaan worden, is inmiddels ook zeker. Wie de broeierige Christian Grey gaat spelen, is alleen nog niet bekend. Heel Tinseltown checkt om het uur koortsachtig de e-mail, want op dit moment kan het echt iedereen zijn. Behalve Robert Pattinson, dát is dan al wel bekend. E.L. James ziet in hem geen Christian Grey. Pfff… gelukkig maar. In de Twilight films hebben we al wel genoeg gezien van RP, en behalve een bleek studentje ziet hij er nu niet direct uit als de (volgens de boeken) oogverblindende, übergespierde Christian.

Dat iedereen met smart wacht op duidelijkheid omtrent de acteur die de rol gaat vervullen, blijkt wel uit het feit dat er inmiddels nep-covers op het net circuleren. Vandaag dook een cover van Entertainment Weekly op (zie foto hierboven), waarop met grote letters te lezen is dat Matt Bomer (bekend van de serie White Collar en de film Magic Mike) Christian Grey zal gaan spelen. De cover blijkt gemaakt door een over-enthousiaste fan van Bomer, maar eerlijk gezegd zien wij wel mogelijkheden voor Bomer in deze rol. Kijk en oordeel zelf. ;-)