Hoogzomer tijdens het C&A Summer Festival

Voor ons van Glamourland komt het niet bepaald als een verrassing: volgens een onderzoek van Grazia in opdracht van C&A is voor 64 procent van de vrouwen de zomer het favoriete seizoen.  Geheel opmerkelijk is dat ook niet helemaal: wij paraderen allen liever rond in een fraai cocktailjurkje dan in een dik grijs vest. Om dit kostelijke zomerse gevoel te bevorderen organiseerde C&A haar eigen ‘Summer Festival’; inclusief zomerse locatie, gasten gehuld in festivalwaardige outfits én de nieuwe zomercollectie.

 

Glamourland C&A Summer Festival

Foto: C&A

 

Het fijne evenement vond plaats in het karakteristieke en eigentijdse ‘Undercurrent’, een frappant gebouw drijvend op het IJ in Amsterdam-Noord. Het zomerse festivalgevoel kwam bruisend tot leven: samen met styliste Jetteke van Lexmond liet C&A op creatieve wijze zien hoe je met de juiste outfits dat overheerlijke zomergevoel kunt krijgen, nog vóór de zomer begint.

 

Het evenement was geïnspireerd op de nieuwe zomercampagne van het merk, ‘Swing into Summer’, waarin het zomerse en vrije festivalgevoel centraal staat: een bonte mix van grafische-minimalistische en folkloristische prints, die weer worden gecombineerd met kleurrijke versieringen. De absolute musthave van dit seizoen zouden we bijna vergeten: tijdens de hete zomeruren wandel jij gegarandeerd langs de hipste festivals met een trendy jasje of een zwarte maxi-dress. Zucht, is het al zomer?

 

Glamourland C&A Summer Festival

Foto: C&A

 

Topstyliste Jetteke vertelt: ‘De zomercollectie van C&A verraste mij enorm. De items ademen een metropolitan summer festival gevoel, Glastonbury meets Pinkpop. Vrijheid, muziek, dans en het vieren van het leven samen met je vrienden. De belangrijkste trends voor deze zomer combineer je gemakkelijk met persoonlijke touches en accessoires waardoor je je eigen persoonlijkheid en individuele eigenheid in stijl kunt benadrukken.’

 

Glamourland C&A Summer Festival

Foto: C&A

 

De verdere uitkomsten van het onderzoek door Grazia komen voor ons van Glamourland ook niet uit onverwachte hoek: naast het feit dat de zomer in zijn algemeenheid het favoriete seizoen is, is deze tijd van het jaar óók het favoriete modeseizoen. Het luchtige zomerjurkje is favoriet, gevolgd door de maxi-dress en flatteuze slippertjes.

 

Wat de Nederlandse vrouwen in een zomerse stemming brengt? Vooral de langere dagen, en, ui-te-raard, het aanschaffen van nieuwe zomerkleding. Vrouwen zouden zich ook aantrekkelijker voelen in de zomer, èn meer flirten: wij geven ze geen ongelijk. En oja, suprise: 92 procent van de respondenten is gelukkiger als de zon schijnt. Jep, wij kunnen niet wachten: dit wordt stralen, all summer long!