Honey? I bought myself a present!

Vrouwen zijn doorgewinterde experts op het gebied van ‘shopping’. Wij kunnen binnen ‘no-time’ met een goed argument komen waarom wij vandaag nog die ‘couture dress’ moeten kopen. Maar pas op dames, want de mannen lijken te leren van onze vaardigheden. Het enige verschil; wanneer een man zichzelf iets cadeau doet is het vaak een stuk groter, duurder en heb je er waarschijnlijk géén ruimte voor.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Zo was er een welgestelde man in Amerika die zichzelf ook iets cadeau wilde doen, namelijk een op maat gemaakte auto met een uniek design, gecombineerd met het vermogen van een MP4-12C. Een týpisch gevalletje van: ‘Honey? I bought myself a present!’

 

Een aantal jaren geleden kreeg de McLaren Group een zeer unieke opdracht binnen. Een cliënt van hun, die al in bezit was een McLaren F1 en een Mercedez-Benz SLR McLaren, wilde zijn collectie graag uitbreiden. Zijn wens was een stukje ‘tijdloze en klassieke elegantie’ in de vorm van een McLaren auto. Het heeft de Mclaren Group ruim drie jaren gekost om deze auto te ontwerpen en te ontwikkelen. Maar Glamourlanders, geloof ons als we zeggen dat het resultaat de drie jaren wachten zeker waard was!

 

De cliënt droomde over een auto met het vermogen van een MP4-12C (uitleg voor de meeste vrouwen: een GT3 raceauto). Daarnaast moest zijn droomauto perfect aansluiten op zijn behoefte en persoonlijkheid. De architectuur van Frank Loyd Wright in combinatie met de zwart-wit foto’s van Audrey Hepburn vormden samen het ‘moodboard’.

 

Modern gecombineerd met een stukje ‘oude elegantie’. De invloeden van de ‘oude elegantie’ resulteren zich in de gesloten wielkasten aan de achterkant van de auto. De ‘body’ van de auto is gemaakt van carbon. Carbon is een ‘non metallic’ materiaal dat extreem licht is. Dit is vervolgens gespoten in piano zwart en afgewerkt met een glanzende coating. Het interieur van de auto is bekleed met rood Nappaleer, in combinatie met aluminium randen. Een ware lust voor het oog, genaamd de McLaren X-1.

Ze noemen dit ook wel de mannelijke variant van de aankoop van een rijkelijk gevulde garderobe met ‘couture kleding’. Er is helaas nog steeds één verschil, de aanschaf van deze droomauto is toch nog een heel stuk duurder dan de aanschaf van een complete garderobe gevuld met ‘couture kleding’. Gelukkig zwemmen wij Glamourlanders in het geld, dus voor haar een inloopkast met ‘couture kleding’ en voor hem een op maat gemaakte droomauto. Mooie deal toch? Enjoy!