Hollywood: 2012 Emmy Awards

Het awards season in Hollywood gaat weer bijna van start! Als voorproefje werd afgelopen zondag 23 september de rode loper weer uitgerold voor het Nokia Theatre in downtown Los Angeles, California. Het theater is thuisbasis voor vele belangrijke awards uitreikingen, onder andere die van de MTV Video Music Awards. Ditmaal was het de beurt aan de 64e editie van de Emmy Awards, de prijs voor de beste tv series van prime time television in de Verenigde Staten.

De awards show, uitgezonden op ABC television, werd gepresenteerd door comedian en late night television presentator Jimmy Kimmel. Op de rode loper verschenen weer vele beroemde acteurs en actrices in de meest prachtige creaties van uiteenlopende modehuizen. Nadat de toegestroomde fans, paparazzi en media uitgebreid de gelegenheid hadden kregen tot het maken van foto’s en interviews ging de show om 8 uur ’s avonds (Eastern Time) van start..

De hoofdprijs werd gewonnen door de acteurs uit de serie ”Modern Family”. Dit is het derde jaar op een rij dat de serie de Emmy Award voor Outstanding Comedy Series in ontvangst mag nemen. De award voor Outstanding Drama Series ging naar de thriller serie ”Homeland”, met onder andere actrice Claire Danes in de hoofdrol. Hiermee stootte Homeland de serie Mad Men van de troon, die al 4 achtereenvolgende jaren de prijs in ontvangst mocht nemen. De serie Homeland ging er tevens met de meeste prijzen vandoor.

Daar de Emmy’s voor veel verschillende categorieën worden uitgereikt, te veel om op te noemen (denk onder andere aan categorieën als Outstanding Writing for a Variety, Music, or Comedy Special en Outstanding Guest Actor in a Drama Series) zet Glamourland de belangrijkste winnaars op een rij..

Best Comedy Actor: Jon Cryer als Alan Harper in “Two and a Half Men”
Best Comedy Actress: Julia Louis-Dreyfus als Selina Meyer in “Veep”
Best Drama Actress: Claire Danes als Carrie Mathison in “Homeland”
Best Drama Actor: Damian Lewis als Nicholas Brody in “Homeland”
Outstanding Miniseries or Movie: ”Game Change”, geproduceerd door Tom Hanks
Best Lead Actress in a Miniseries or Movie: Julianne Moore als Sarah Palin in “Game Change”

Het daadwerkelijke Awards Season 2012-2013 gaat 18 oktober van start met de bekendmaking van de nominaties voor de Gotham Awards. Het seizoen wordt beëindigd met de uitreiking van de 85e Academy Awards, aka de Oscars, op 24 februari 2013.

Voor meer nieuws omtrent Awards Season 2012-2013 houd je Glamourland in de gaten. Wij hebben er in ieder geval zin in!