Hollandse Haring was ‘Fashionably Late’

Het was even uitgesteld omdat het vetgehalte van de haring te laag was. De haring wilde nu ook wel eens met het juiste vetgehalte op een feestje verschijnen net zoals al het rode loper gehalte. ‘Tout’ bekend Nederland wil altijd perfect gekleed op dé party van het jaar verschijnen. Nu wilde de haring perfect in het vaatje passen. Dus iedereen moest de drukke agenda’s omgooien, maar afgelopen woensdagavond was er dan toch echt de traditionele jaarlijkse Hilton Haringparty in Amsterdam.

 

Glamourland

Foto: © Hilton Amsterdam – Jonas Briels

 

General Manager Roberto Payer van het Hilton had de eer om het eerste vaatje binnen te hengelen en één van de eerste haringen te proeven. Roberto Payer stelde iedereen gerust met de woorden dat deze haring het wachten méér dan waard was. De haring was vettig en voller en een echte Koninginneharing. Omdat we geen Koningin als staatshoofd hebben was het voorstel om de haring dan misschien een ‘Maximaatje’ te noemen. Of onze Máxima met de termen ‘Vettig en Voller’ geassocieerd wil worden vragen wij ons fronsend af.

 

Glamourland     Glamourland

Foto’s: © Hilton Amsterdam – Jonas Briels

 

De tuin van het Hilton puilde uit van de gasten waaronder natuurlijk vele genodigde BN’ers. Hilton Haringparty is de start van het zomerseizoen en zoals altijd weer een spraakmakend society feestje. Dit jaarlijks Haringhapfestijn, gesponsord door de welbekende vishandel Jan van As, staat standaard bij iedereen in de agenda genoteerd. Het kan natuurlijk niet anders dan dat Glamourland daar ook bij aanwezig is.

 

Onder het genot van de langverwachte haring troffen we o.a. Nicolette van Dam, Maik de Boer, Martijn en Amanda Krabbé, Maartje van Weegen, Christine Kroonenberg, Mart Visser, Harry Mens, Yves Gijrath, Kees Tol, Beertje van Beers,  Marijke Helwegen, Judith Osborn, en ook onze eigen Glamourland president-directeur François-Léon Van der Velden.

 

Glamourland

Foto: © Hilton Amsterdam – Jonas Briels

 

De vele BN’ers hebben allen een eigen mening over de nieuwe haring en ook over de manier van eten. Marijke Helwegen vertelde er nieuwe lippen voor te hebben aangemeten omdat met volle lippen een haring beter naar binnen glijdt. Ze liet zich 4 haringen aan de staart naar binnen glijden door een vriend en ondanks de vislucht aan haar vingers pakte ze er zelf ook nog eentje bij de staart voor de nieuwe glijbaan. Judith Osborn prikt de haring liever met een vorkje en wist te vertellen dat haar partner Bert van der Veer er niet mee zit om te zoenen wanneer ze naar haring ruikt. Echte liefde!

 

Glamourland

Foto: © Hilton Amsterdam – Jonas Briels

 

Naast de haring waren er uiteraard vele andere Hollandse delicatessen zoals kazen, stampotten, gehaktballen en sigaren voor degene die wel gezien willen worden op dit feestje, maar liever niets willen hebben wat uit de zee komt. Om alles weg te spoelen was er natuurlijk genoeg Hollands gedestilleerd en de onvermijdelijke glamoureuze Champagne die niet mag ontbreken op zo’n feestje. Vis moet nu eenmaal ook zwemmen. En gezwommen hebben ze!

 

Glamourland

Foto: Glamourlands president-directeur François-Léon Van der Velden