Hollands imago

Ons koude kikkerlandje heeft veel te bieden waar we trots op mogen zijn. Maar wat weten wij zelf van onze Nederlandse successen? Hoog tijd om weer eens stil te staan bij het moois dat dit landje te bieden heeft!

 

Begin deze week ging de korte film ‘Going Dutch’ in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam in première. In deze 24 minuten durende film neemt acteur Mark van Eeuwen ons mee op ontdekkingsreis langs de typisch Nederlandse highlights. Hierbij komen de thema’s Art, History, Water, Sports, Delicious, Music, Spirit of commerce en Craftmanship voorbij. Hij brengt onder andere een bezoek aan het van Gogh Museum, bekijkt hoe kaas en klompen tot stand komen en spreekt met het Nederlands elftal.

 

Glamourland

Foto: CityFilm

 

Het is de bedoeling om met deze Engelstalige film Nederland zowel nationaal als internationaal positief op de kaart zetten. ‘Going Dutch’ zal over alle Nederlandse Ambassades wereldwijd worden verspreid en is één jaar lang te zien op verschillende Nederlandse uitzendkanalen, verscheidende sterrenhotels door het hele land en via online kanalen. Daarnaast is de film te bekijken via http://www.youtube.com/watch?v=bvQjdt0D4PI.

 

Glamourland

Mark van Eeuwen en Jeroen Klinkers (eigenaar CityFilm) tijdens de première – Foto: CityFilm

 

De première was geheel in Hollandse stijl. Familie, vrienden en collega’s van Mark en CityFilm paradeerden gezellig rond tussen de bitterballen, kaasblokjes en augurken. “Nederland is echt een land om trots op te zijn en dat draag ik graag uit. Ik ben op zoek naar dat oranjegevoel. Ook als we niet voetballen…”, aldus Mark. Wij van Glamourland kregen dit gevoel helemaal terug op deze premièreavond; trots op Nederland, trots op Mark.

 

Glamourland

Foto: CityFilm