Hoe-zee, een zilveren vangst! De 25e Hilton Haringparty

Als een vis in het water! Zelden was de uitdrukking ‘als haringen in een ton’ zo van toepassing als gisteravond in de tuin van Hilton Amsterdam. De jubileumeditie van de Hilton Haringparty, in combinatie met het stralende weer, lokte een ongekend groot aantal genodigden. Het was een avond waar zo’n 1.000 neusjes van de zalm zich tegoed deden aan de topkwaliteit nieuwe haring van visboutique Jan van As. Van kwallen geen last!

 

Glamourland_Hilton_Haringparty Roberto Payer en Eric van As

Foto: JFWStudios.com

 

Gastheren Roberto Payer (l), cluster general manager Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam, en Eric van As (r), commercieel manager Versvishandel Jan van As proefden als eersten van de meer dan 3.000 beschikbare nieuwe haringen, samen met de danseres die het eerste vaatje binnenhengelde en overhandigde na een spectaculaire luchtshow.

 

Glamourland Hilton Haringparty

Foto’s: Martin van Os

 

Roberto Payer, de aanstichter van de nu al 25-jarige traditie, memoreerde de eerste Hilton Haringparty: “Met een handvol vrienden in de tuin van het hotel en één haringkar om de – destijds zo gewoon gevonden – Nieuwe Haring te vieren. Het is fantastisch om te zien hoe dat kleine eerbetoon van toen is uitgegroeid tot een nationaal fenomeen.”

 

Glamourland_'Als haringen in een ton' 25e Hilton Haringparty

Foto: JFWStudios.com

 

We worden overspoeld door al het fijne dat de zee te bieden heeft. Aan het zilte gedeelte sussen is ook gedacht; de champagne en korenwijn vloeien in over‘vloed’.  Dol op dit ‘uitje’.