H&M verzamelt kleding

Nieuws van Hennes & Mauritz! De Zweedse keten H&M gaat oude kleding inzamelen. Wereldwijd wordt een campagne gestart waarin men oude kleding kan inleveren bij H&M. Lever een zak met oude kleding in en neem een zak met nieuwe kleding mee!


H&M heeft hierin een primeur te pakken; de keten is de eerste moderetailer die start met het wereldwijd inzamelen van kleding. Vanaf februari 2013 kunnen klanten hun gebruikte kleding inleveren bij H&M-winkels in 48 landen. Dit in het kader van het bevorderen van duurzaamheid, al tijden een belangrijk onderdeel van H&M’s bedrijfsfilosofie. Denk maar aan de H&M Conscious Collection die gemaakt wordt van gerecyclede materialen.

Hoe dit in z’n werk zal gaan? Heel simpel. Klanten kunnen hun versleten of kapotte kleding bij hun eigen H&M-filiaal achterlaten. De kleding mag van ieder merk zijn, in welke staat dan ook. In ruil voor een tas met gebruikte kleding ontvangt de klant een bon die recht geeft op 15% korting op een artikel naar keuze bij een volgende aankoop. De ingezamelde kleding wordt vervolgens overgedragen aan H&M’s partner, I:Collect, die voorziet in de infrastructuur waarin consumptiegoederen opnieuw worden verwerkt en geschikt gemaakt voor nieuw gebruik. Als H&M-klant help je zo natuurlijke bronnen te sparen, draag je bij aan vermindering van de impact op het milieu door het vermijden van textielafval én cash je korting. Goeie deal, nietwaar?