Highlights van Oekraïne

Oekraïne is de nieuwe place to be! Vergeet de beelden van grauwe Oostbloklanden, lege winkels en tandeloze vrouwen in klederdracht. Nu het Nederlands elftal op huis aan gaat en alle wanstaltige Oranjefans gedesillusioneerd de tent hebben ingepakt, is het de ideale tijd om er eens tussenuit te gaan naar dit prachtige, maar weinig toeristische land. De Oekraïne heeft veel moois te bieden, hoewel het nu niet direct de eerste vakantiebestemming zal zijn waar je aan denkt als je je zomervakantie gaat boeken. Zo is er een prachtige zee, ongerepte natuur en veel groen. Neem wel je oordopjes mee, want volksmuziek is nog steeds erg hip in deze contreien.

 

  

 

Dat Oekraïne zelfs couture kent zal je misschien nog verbazen. Wij hadden in ieder geval nog niet eerder gehoord van Oekraïense high fashion. Toch staat Roksolana Bogutska, Oekraïens meest bekende fashiondesigner, hoog op de ladder van fashion design. Ze ontwierp in 2005 een jurk voor de Oekraïense first lady Kateryna Yushchenko. Sindsdien wordt ze in alle hoeken van het land aanbeden. Roksalana gebruikt alleen natuurlijke materialen zoals wol, katoen, leer en zijde. Als je een bezoek brengt aan de hoofdstad van Oekraïne, Lviv, kan je haar winkel bezoeken. Neem je creditcard mee, want echt goedkoop zijn haar kleren niet!

 

 

In Odessa, een andere prachtige stad in dit onontdekte land, is een grote toeristische trekpleister. Het architectonische hoogtepunt is het opera- en ballettheater uit 1887 dat midden in het centrum staat. Het ene gebouw is nog mooier dan het andere. Odessa is een romantische stad waar je heerlijk kunt ontspannen. Vanuit de stad lopend of per kabelbaantje zijn de stranden van Odessa te bereiken. Het geeft je de kans om alle pareltjes van de stad zelf te ontdekken. Een heerlijke kustplaats dus.

 

 

Ook bijzonder is het schiereiland Krimm. Dit idyllische eilandje wordt zelfs al het nieuwe Cannes genoemd. Door het middellandse zee klimaat is het soms zelfs bijna subtropisch. De stranden bestaan uit kiezels, dus zorg wel dat je slippers of espadrilles bij je hebt.

 

Reporter: Linda V
Twitter: @linlicious