Hier ga je in april uit je culinaire bol!

Stralen van lentekriebels! Het voorjaar is de tijd van bloemetjes en bijtjes, zijn jullie weer klaar voor champagne, kaviaar en luxe partijtjes? Ter viering van de lente komt Izakaya Asian Kitchen & Bar met een exclusief tijdelijk Hanami-menu dat geïnspireerd is door de fijne smaken van de Japanse keuken in de lente. De hoogste tijd dus om de bloemetjes buiten te zetten, wij van Glamourland deden alvast een voorproefje!

 

Hanami Izayaka - Glamourland Magazine (1)

 

Ha-na-wat?
HANAMI, wat letterlijk vertaald wordt als ‘het kijken naar bloemen’, is de traditionele gewoonte om te genieten van de voorbijgaande schoonheid van bloemen. Het woord wordt ook gebruikt om naar het begin van de lente te verwijzen. De praktijk van Hanami is al eeuwenoud. Elk jaar kondigt in Japan het weerbericht de voorspelling van de lentebloesem aan. Omdat de bloesems maar een week of twee blijven bestaan, worden ze zorgvuldig in de gaten gehouden door degene die van plan zijn om Hanami te vieren. In het hedendaagse Japan bestaat Hanami voornamelijk uit het hebben van een buitenfeest onder de Sakura (bloesem). Rozengeur en maneschijn dus.

 

Hanami Izayaka - Glamourland Magazine (4)

Hanami Izayaka - Glamourland Magazine (2)

 

Uit je bol gaan in Izakaya
Het Hanami-menu van Izakaya bestaat uit verschillende ingrediënten die alleen beschikbaar óf op hun best zijn tijdens Hanami. Een van de extravagant uitziende gerechten is de ‘Colorful Hanami Sashima’. Dit is een ijsbowl wat bestaat uit Chu-Toro, O-Toro, Sendai Kombu-Jime, Sake Tataki en Tai. Neen, de chef laat er geen gras over groeien. Het Hanami-menu bevat verder ook gerechten als de ‘White Asparagus’ met Beluga Caviar en de ‘Shellfish’ wat bestaat uit Chili Snow Crab, Scallop Sakura Moro Miso, Langoustine Shiso-Flower en Lobster Filo. Niets te verbloemen!

 

Hanami Izayaka - Glamourland Magazine (3)

 

Izakaya  is een waar kennisinstituut voor de creatieve- en moderne Japanse keuken, waar authentieke invloeden worden gecombineerd met moderne technieken, smaken en presentatie. Heb je ook zin om heerlijk te lentenieren? De gehele maand april kun je het Hanami-menu ervaren voor €99,- per persoon. Jawel, zeg het met bloemen!