Het ware geheim van haar

Spijt als haar op je hoofd van die uit de hand gelopen knipbeurt? Of is de peroxide knalgeel op je kapsel uitgeslagen? Misschien geen van voorgaande maar ben je gewoon een toe aan een compleet nieuwe look?

 

Overgevlogen vanuit de black scene uit de States begint de trend hier ook steeds meer en meer vorm aan te nemen. Het gebruik van ‘wigs’. Jawel wigs, je raadt het misschien al. Het hippe en Engelse woord voor een pruik, want het ‘toupetje’ van opa kan wel een afstofbeurt gebruiken.

 

Niet alleen A-list celebs uit de States worden er mee gespot, ook in Nederland zijn inmiddels al wat bekende wig-dragers.
Wat dacht je van de volle bos haar van Roxanne Hazes? En de lange lokken van Patricia Paay? Dat ze niets aan haar lichaam heeft laten verbouwen willen we wel geloven, maar haar wilde manen heeft ze niet van haarzelf. Vergeet ook Beyoncé niet, supermodel Tyra Banks, Raquel Welch en Dynasty-bitch Joan Collins. Allemaal hebben zij hun kapsel in een winkel gekocht.

 

Uiteraard word er ook nog wel eens faliekant geblunderd, wat dacht je van het wegwaaiende kapsel van Joan Collins en de terugtrekkende haarlijn van de koningin van wigfails Naomi Campbell. Bovenaan het lijstje staat de vrouw die het mooiste haar kan betalen, maar het doet met ‘klikmatten’ van de markt Britney Spears. Not cute.

 

Toch zitten er aardig wat voordelen aan het gebruik van een zogenaamde ‘Lace front wig’. Nooit meer het eeuwige geföhn voor dat avondje uit en als je naar bed gaat, zet je de creatie zo in de kast. Het ‘neppe’ effect van een partypruikje uit de lokale fopwinkel is niet te vergelijken met een lacefront. Een stevig doorzichtig randje van kant wat op je voorhoofd valt zorgt voor een effect waardoor het lijkt alsof het haar gewoon uit je eigen hoofd groeit. Gorgeous!

 

’s Ochtends uren borstelen, wassen en met conditioner in de weer? Nee hoor, je tovert je kant-en-klare kapsel tevoorschijn and you are ready to go. Wij van Glamourland waren benieuwd naar het prijskaartje dat hangt aan zo een volle bos haar, te bedenken dat een goede knip en verfbeurt al snel rond de € 150,- kan kosten. En dan hebben we het nog niet eens over extensions en weaves. Via een plaatselijk Black hair shop kun je eens vragen naar de mogelijkheden. Vooral in de wintertijd zijn het de ladies met kroeshaar die er voorkiezen hun hairdo naar achter te vlechten en ter bescherming een wig te dragen. Dus het is nog eens een goede verzorging ook!

 

Wanneer je voor een kwaliteit wig kiest van echt haar ben je natuurlijk makkelijk € 450,- kwijt, maar kies je voor een hittebestendig syntetisch exemplaar dan varieert het bedrag zo tussen de € 40,- en € 80,-! Zo kun je nog eens een avondje de deur uit met een compleet nieuwe look. Het verschil tussen echt en synthetisch haar is nihil, zolang je maar zorgt voor een goede olie waardoor het haar niet snel in de klit raakt. Uiteraard zijn er genoeg tutorials beschikbaar op Youtube die je kunnen leren hoe je een wig op een mooie manier plaatst, draagt en verzorgt!

 

Wij van Glamourland laten dat nieuwe jurkje hangen en gaan eens langs de plaatselijke Black hair salon om te kijken of we daar een leuke nieuwe coupe aan kunnen schaffen. Zorg wel dat je wig vast zit, de situatie wordt aardig ongemakkelijk als je met je Cartier armband of knots van een ring het hele spulletje van je hoofd trekt. Wij van Glamourland blijven liever met onze wigs in de mistletoe hangen deze kerst!