Glamour genen

Als je Glamour opzoekt in het woordenboek krijg je de volgende beschrijvingen: ‘betoverende schoonheid‘, ‘een betoverend uiterlijk‘ en ‘glitter‘. Het zijn de vrouwen en mannen die we bewonderen op TV, die we aanstaren op de rode loper en die we zien stralen in fotoshoots. Er zijn maar weinig mensen in Nederland die de ware beschrijving van Glamour beademen.

Nu de zomer eraan komt, willen we natuurlijk allemaal wel wat meer Glamour in ons leven. We ontwaken uit onze winterslaap. De rosé flessen komen tevoorschijn op terrasjes. We gaan met zijn allen meer naar de sportschool om ons lichaam ‘zomer klaar’ te maken. Doen nog even snel mee met de laatste dieet trends en plunderen nog de laatste sales in onze favoriete winkels. Allemaal omdat we denken dat we op deze manier het Glamourland gevoel kunnen krijgen. Maar dat is niet wat Glamour is.

Glamour is net zoiets als Tinkerbell: je moet erin geloven wil je dat het blijft bestaan. We kunnen namelijk allemaal wel een mooie outfit kopen en vervolgens iemand als Mari van der Ven inhuren om ons mooi op te maken, maar dat is niet wat Glamour inhoudt. Echte glamour komt van binnenin. Het is die sprankel in iemands ogen die er net even voor zorgt dat je meer straalt dan iemand anders. Hetgene wat je net iets meer bijzonder maakt dan de gemiddelde persoon. Kijk naar Sylvia Geersen, zij is een ‘betoverende schoonheid’.  Zij straalt Glamour uit wanneer ze een catwalk loopt of als ze in de modder rolt tijdens ‘Expeditie Robinson’. Met of zonder make-up is zij prachtig. Zij heeft ‘het’. Voornamelijk omdat zij erin gelooft. Maar wat zij kan, kunnen wij allemaal.


Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of wat je doet in het dagelijks leven. Glamour is een state of mind. Glamourland is een levensstijl. Glamour hebben we allemaal in ons. Dus schouders recht, borst vooruit, glimlach opzetten en geloven dat jij het Glamour-gen in je hebt zitten.

Reporter: Frankee

Twitter: @FrankEElicious

 

foto: Expeditie Robinson RTL 5