Het duurste kantoor aan huis

Het Philip en Carrie Lehman Huis, dat onlangs werd verkocht aan een anonieme koper, is het duurste kantoor ter wereld met een extravagant tarief van maar liefst $3000 per vierkante meter. Het is nog niet geweten of dit luxueus optrekje een kantoor zal blijven of een nieuwe bestemming zal krijgen. Wij van Glamourland zouden ons hier maar al te graag willen settelen met de redactie. Misschien toch maar eens een belletje doen met de nieuwe eigenaar.

 

Dit knap staaltje van luxe en glamour werd gebouwd door Philip Lehman, de medeoprichter en eerste voorzitter van het inmiddels beruchte Lehman Brothers. De eerste steen van dit kalkstenen herenhuis werd gelegd in 1899, op 7 West 54th Street in New York. In 2005 veranderde het huis van eigenaar voor een extravagant bedrag van 13 miljoen dollar. Het huis kreeg een moderne uitstraling en werd gerenoveerd tot een luxueus kantoor met een nieuwe voorgevel en een glazen penthouse als kers op de taart.

 

Ook het interieur kreeg een grondige make-over en werd herontworpen met behulp van het Metropolitan Museum of Art. In mei 2012 werd het huis nog geschat op 65 miljoen dollar en is onlangs dus gekocht door een onbekende koper, wat dit het duurste contract ooit maakt voor een herenhuis.

 

Het huis werd oorspronkelijk ontworpen door John Duncan en heeft een rijke kunstgeschiedenis, aangezien de Lehman Brothers een collectie hadden van meer dan 3000 werken. Langzamerhand groeide het huis dus uit tot een ware private kunstgalerij.

 

Het weelderige en klassieke interieur dat doet denken aan het Victoriaanse tijdperk met invloeden van de Renaissance, bleef intact en werd uitgebreid met moderne aanwinsten. Dit geeft het kantoor een neoklassieke uitstraling. Het nieuwe penthouse daarentegen ademt, zowel vanbinnen als vanbuiten, modernisme en strak design uit.

Wij van Glamourland zouden ons hier zeker thuis kunnen voelen. Wat denken jullie, Glamourlandwaardig genoeg?