Heerlijk flaneren in Estoril

Voor sommigen van jullie is het misschien nog net een beetje te vroeg in het jaar, maar wij van Glamourland hebben er alweer een fijne citytrip op zitten. En, je kent ons, we trokken uiteraard richting mondaine en zonnige oorden! Vergeet Monte Carlo, Saint-Tropez en Marbella. Estoril is de nieuwe it-spot voor wie houdt van luxe tegen een lief prijsje.

 

Esto-waar? Wel Estoril is gelegen aan de westkust van Portugal, slechts een treinrit van 30 minuten verwijderd van het prachtige Lissabon. Je vindt er alles wat je hartje begeert: zon, zee en strand, maar ook heerlijk eten, een snuifje cultuur en – niet onbelangrijk – knappe Portugezen.  Bovendien is de lokale bevolking er vriendelijk en behulpzaam en kan je je er voor een prikje verplaatsen met het openbaar vervoer en de taxi.

 

Glamourland

Foto: Turzain.com

 

Aangezien een citytripje meestal maar een dag of vier duurt, wil je natuurlijk het maximum uit je vakantie halen. Daarom biedt Estoril (spreek uit “sj-to-ril”) je alles in een kant-en-klaar pakketje. Na het shoppen in Lisboa kan je immers lekker relaxen onder de parasols op één van de prachtige stranden in deze stad. Cocktails nippen op een terrasje doe je op quasi elke hoek van de charmante pleintjes en ’s avonds beproef je je geluk in het weelderig verlichte casino. Tussendoor geniet je van de mooie monumenten, de prachtige villa’s en de charmante surfers.

 

Klinkt top, niet? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de overheerlijke seafood-gerechten die je overal kan proeven. Dit mag dan wel het Monte Carlo van Portugal zijn, maar voor de prijzen moet je het niet laten. Voor minder dan 50 euro eet je met 2 personen een copieus hoofdgerecht, mét dessert en mét een lekker flesje wijn!

 

Glamourland

Foto: Lisbonbynightrestaurant.com

 

Je had ‘m vast al door, de inwoners van Glamourland zijn hevige fans van dit mondaine kustplaatsje. Hopelijk jullie binnenkort ook! Em breve!