Heeft u al een butler?

Wij willen allemaal de perfecte butler/huishoudster, maar wat kost dat nu eigenlijk? En hoe vind je een betrouwbaar iemand?

 

Mocht u nogal een einzelgänger zijn of gewoonweg een te druk bestaan leiden, de plaatselijke krant uitpluizen biedt uitkomst. Wél loopt u hierbij het risico nét die ene draaideurcrimineel te treffen; en weg is uw erfstuk van wijlen tante Trudy, uw designer handtassen worden voor een prikkie te koop aangeboden op internet en uw chihuahua’s komen in een aftandse wijk terecht en moeten voortaan blikvoer eten.

 

 

Hoe kunt u dat soort situaties nou het beste voorkomen?

Allereerst is het aan te raden uw vriendenkring/familie/collegae te raadplegen, immers, daar waar zij een betrouwbaar iemand hebben gevonden, is er altijd nog een betrouwbaar familielid zonder werk. De kosten? Nihil! U bent immers de baas over uw eigen portefeuille en u betaalt diegeen wat u wilt betalen. Onderhandelen is hier dan ook een aanrader! Zo kan het gebeuren dat u een schoonmaakster treft die uw hele huis in zo’n 4 uur schoonmaakt én daar maar 8 euro per uur voor vraagt! Wel moet u  erbij stilstaan dat dit altijd zwart werk is en er geen garantie bestaat dat het ook daadwerkelijk goed gedaan wordt.

 

Bent u niet zo’n goede onderhandelaar? Een bemiddelingsbureau biedt uitkomst. Er bestaan bureaus voor ervaren en/of gediplomeerde schoonmakers, maar ook bemiddelingsbureaus voor studenten die voor vrij weinig uw huis een beurt geven.

 

 

Vooral die laatste optie is momenteel booming in Amsterdam en omstreken. Voor een klein bedrag (gemiddeld 10 euro per uur) huurt u een student in die uw woning/tuin/huishouden opknapt én waarbij u de garantie heeft dat het ook echt goed gebeurt. Het werk is wit en vaak betaalt u de facturen aan het einde van de maand. Ideaal!