Harrods: dé modetempel van Londen

Vandaag kijken we naar de belangrijke modestad Londen. Deze prachtige metropool heeft veel te bieden op het vlak van mode. Zo zijn er drie bijzondere grootwarenhuizen die elk een groot aanbod aan mode en grote merken te bieden hebben. Wij van Glamourland staan even stil bij de grootste modetempel van de stad: Harrods in de trendy buurt Knightsbridge en gaat voor jullie grasduinen in de geschiedenis van de bekendste winkel van de Britse hoofdstad.

 

Glamourland_Maserati

Foto: Maserati

 

De kruidenier Charles Henry Harrod start in 1834 zijn kruidenierswinkel en verhuist naar de huidige plek van Harrods op Brompton Road in 1849. Deze winkel breidt hij langzaam uit. Ook al gaat de zaak tweemaal failliet, toch blijft de zaak groeien tot de winkel in 1889 naar de beurs gaat. In 1959 komt Harrods weer in privéhanden van House of Fraser en later in de handen van de Egyptische miljardair Mohammed al Fayed die tot 2010 de touwtjes stevig in handen houdt. In dat jaar werd Harrods doorverkocht voor 1,8 miljard aan de koninklijke familie van Qatar: The Qatar Holding.

 

Glamourland

Harrods in 1901 – Foto: Harrods

 

In de kelder staat een herdenkingsmonument voor Dodi al Fayed en zijn Princess Diana die regelmatig bij Harrods over de vloer kwam. Zij had een korte met bekende Egyptenaar voor beiden Parijs omkwamen in een tragisch auto-ongeval.

 

Glamourland_

Foto: Ha’Eri

 

Het modehuis heeft een eigen speelgoedafdeling, voedingszaak en een afdeling met kerstartikelen en verschillende restaurants. Er werken 12.000 mensen in Harrods, van etalagisten tot modellen.

 Glamourland_Harrods_Christmas

Foto: Harrods

 

Harrods werd driemaal het doelwit van terreur door het IRA en blijft tot op vandaag de dag een Engels symbool dat een bezoekje echt waard is. Volg gewoon de rijen mensen met groene tasjes in Knightsbridge en je vindt DE modetempel van de UK. Doen!