Hangover

Iedere rechtgeaarde Glamourlander zit met vaste regelmaat aan de bubbels. Los van het feit dat we dat heerlijk vinden, ontkomen we er vaak ook niet aan. Neem het vijftiende première feestje in één week waar je heen moet op de boel een beetje op te leuken (tja, als Glamourlander heb je nu eenmaal een goede kop die het leuk op feestjes doet). Niet alleen is het bittere noodzaak dat je aan de bubbels gaat – hoe moet je anders de tijd doorkomen? – vaak is het ook min of meer het enige dat geschonken wordt én dat toevallig minder slecht is dan het verzuurde flesje huiswijn dat als alternatief geboden wordt.

 

Sommige feestjes zijn écht heel slecht. Of heel goed.. Het is maar net hoe je het bekijkt. Laten we het er op houden dat  soms de bubbels de enige reden zijn dat je nog niet hebt getest of springen van de bar hetzelfde effect heeft als een val van het Hilton (al is het minder sjiek, dat wel).

 

Het gevolg van al die heerlijkheid is dat sommige ochtenden iets zwaarder zijn dan andere. Om er snel weer fris en fruitig uit te zien en je weer je faboulous zelf te voelen, hier een paar kleine anti-katertips van de pro’s. We’ve been there!

 

Vitaminen

Slik (het liefst zodra je thuiskomt) tenminste 1.000 mg Vitamine C en een hoog gedoseerd multivitaminencomplex. Ook een visoliesupplement (essentiële vetzuren) doet wonderen. De combinatie van de vitamines en de essentiële vetzuren helpen je snel weer op de been. Tekorten worden aangevuld en je krijgt letterlijk even een boost. Vaak voorkomt deze kleine handeling zelfs dat je überhaupt een kater krijgt.

 

Drink water

Okay, dit is oud nieuws. Maar dat neemt niet weg dat het drinken van water werkt. Ook hier geldt dat een groot glas water bij thuiskomst  al veel verschil kan maken tussen enorme hoofdpijn en een beetje hoofdpijn. Drink het liefst twee grote glazen voor het naar bed gaan en drink vervolgens de hele “uitkaterdag” ook zoveel mogelijk water. Op die manier raak je de gifstoffen het snelst kwijt en help je je oververmoeide lever een handje.

 

Zwaar tafelen

Of je maag een maaltijd aankan gedurende de nasleep van je bacchanaal, is mede afhankelijk van de kwaliteit van de genuttigde alcoholische versnaperingen. Dat zal je dus even zelf moeten aftasten. Als je je goed genoeg voelt (of gewoon lef hebt), probeer dan een goed ontbijt te nemen. Door het vet en de eiwitten in bijvoorbeeld een uitsmijter met spek knap je over het algemeen vaak snel op. Ten eerste brengt de maaltijd je spijsvertering op gang, waardoor de alcohol sneller wordt afgebroken. Daarnaast krijg je de broodnodige energie binnen die je lichaam vrijwel direct kan gebruiken.

 

Enzymen

Neem op je katerdag voor iedere maaltijd wat extra spijsverteringsenzymen. De enzymen kalmeren je maag en helpen je lijf met de vertering van voedsel. Door die extra hulp hoeft je lichaam zelf iets minder hard te werken en kan het lekker aan de gang met het ontgiften van je lever. Ook heffen de enzymen vaak het ongemakkelijke gevoel in je maag op dat je kan hebben na een glaasje teveel.

 

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar als je dan toch een lekker glaasje nipt, dan kun je nu in ieder geval de dag erna de schade enigszins beperken!