GUCCI gaat voor GROEN

Het is al een tijdje “hip” om ecologisch verantwoord bezig te zijn. Deze trend is ook al geruime tijd opgepakt door de mode wereld. C&A heeft bijvoorbeeld bio-cotton en H&M doet het bijzonder goed met haar “consious” collections die een paar keer per jaar te vinden is in haar winkels. Van een heel andere orde is natuurlijk Stella McCartney, die ook wel de koningin van ECO-CHIQ genoemd wordt. Bijna alles in haar collecties wordt op milieu bewuste wijze vervaardigd en Stella gebruikt bijvoorbeeld geen dierenhuiden en zelfs geen leer. Nu is er een nieuwe speler uit onverwachte hoek op de groene markt, en wel niemand minder dan het Italiaanse modehuis Gucci.

 

Foto: Gucci

 
Gucci brengt dit jaar een nieuwe, ecologisch verantwoorde sandaal die is gemaakt van gerecycled plastic. Zelfs het Gucci logo onder de hak is biologisch afbreekbaar! Gucci haalt daarmee letterlijk een “groen voetje” bij alle eco- en modeliefhebbers.

 

 

Foto: Gucci

 

Ook Gucci’s luxe kado-verpakkingen en draagtassen zijn onder handen genomen om haar nieuwe, groene imago nog meer kracht bij te zetten. Nog steeds hebben ze die luxe uitstraling van welleer maar nu dan wel gemaakt van gerecyclede materialen, en dat is mooi meegenomen natuurlijk ;)