Gucci Viaggo

Ik ga op reis en ik neem mee: Gucci! Heel wat vrouwen verwarren ‘op reis gaan’ met ‘verhuizen’. Dit ten spijt van hun echtgenoot, butler of andere betreurenswaardige persoon die de koffers van de dame in kwestie mag tillen. ;-)
Reizen is niet altijd elegant, want hoe zie je er nu stylish uit als je met een te zware tas met handbagage zeult terwijl je een vlucht van 20 uur voor de boeg hebt? Gelukkig brengt Gucci hier verandering in. Met hun nieuwe kledinglijn, Gucci Viaggo, (letterlijk vertaald Gucci Reizen) is er een breed assortiment voor reizigers uitgebracht. Denk aan trenchcoats, blazers en parka’s gemaakt van luxe,lichte, waterproof en kreukvrije stoffen. Daarnaast heeft Gucci in deze lijn ook rugzakken, ballerina’s, hoeden, tassen, slaapmaskers en zelfs een kleed. Wat je met dat kleed moet doen op reis is niet helemaal duidelijk, maar zie het maar als een luxe picknick deken. Vanaf deze herfst is de collectie in alle winkels van Gucci te koop.

Ben je aan het reizen of toevallig in Italie én fan van Gucci? Bezoek dan eens in Florence het Gucci Museum. Dit museum is ter ere van de negentigste verjaardag van Gucci in oktober 2011 geopend. Gevestigd in Palazzo della Mercanzia, aan het Piazza Signora toont het Gucci museum de geschiedenis van het merk in alle mogelijke facetten. Wist je dat de koffer hét item is waarmee het in de jaren negentig allemaal begon? De Gucci Reiscollectie in het museum is dan ook zeker een bezoekje waard!

 

Op de drie verschillende verdiepingen en 1.700 vierkante meter is er genoeg te bewonderen aan o.a. tassen en avondkleding die ooit gedragen en geshowt zijn door beroemdheden. Verder vind je er een boekwinkel, een Icon store waar je tassen, accessoires en sieraden kunt kopen.. en uiteraard mag het bekende Gucci Flora Design er niet ontbreken.

 

Dus vanaf nu geen excuus meer voor je verfomfaaide joggingbroek en aftandse slobbertrui als je op reis gaat!

 

Reporter: Linda Vissenberg

@linlicious