Grazia reikt Fashion Awards 2014 uit

Dinsdagavond 9 december was het weer tijd voor een flinke laag plamuur, krultangen, galajurken en torenhoge stiletto’s. De zwarte loper werd in het Amsterdamse vondelpark uitgerold en er werd een groot blik bekende Nederlanders open getrokken voor de Grazia Fashion Awards 2014.

 

Voor de 2e keer werden er door tijdschrift Grazia 30 bekende Nederlands genomineerd die opvallen door hun carrière in de mode, hun kledingstijl of bijzondere kapsels. Het is aan de lezers van het modeblad om te bepalen welke BN’ers er met de felbegeerde prijzen vandoor gaan.

 

Glamourland Hunkemoller Sylvie Meis

 Foto: Hunkemöller

 

Dit jaar is Hunkemöller’s paradepaardje Sylvie Meis de winnaar van de felbegeerde Fashion Style Award. Met deze prijs laat ze Lieke van Lexmond, Nikkie Plessen, Nicolette van Dam en Winonah de Jong achter zich. De redactie van Grazia geeft zelf aan dat de presentatrice en actrice een verdiende winnares is. ‘Ze geeft de Nederlandse modewereld internationale allure’. De knappe blondine nam de prijs met een brede glimlach in ontvangst en bedankte daarbij haar BFF en styliste Danie Bles voor haar goede stijladvies.

 

Glamourland Fred van Leer

Foto: FredvanLeer.nl

 

Natuurlijk werden er nog veel meer andere prijzen uitgereikt! Zo mag ‘roekoe roekoe’ Fred van Leer de prijs voor Fashion Stylist Award in ontvangst nemen. Volgens de jury van Grazia is hij dé stylist van dit moment. Renate Verbaan is nooit te betrappen op een slechte coupe en sleept daarom met haar blonde lokken een prijs  in de wacht voor de Fashion Hair Award.

 

In de categorie Fashion Forward was voorspelbaar dat mode goeroe Victoria Koblenko er met de prijs vandoor zou gaan. Ze liet haar kevertjes jurk in de kast hangen en haalde in een prachtige creatie met hoge split haar prijs op.

 

Een goed geklede man in de lijst mag natuurlijk ook niet ontbreken. De Fashion Style Man Award gaat daarom dit jaar naar showbizz duizendpoot Jan Kooijman.

 

Glamourland Geraldine Kemper

Foto: BNN

 

Er zijn maar weinig mensen die met mascara en een streepje eyeliner de straat op kunnen. ‘Girl next door’ Geraldine Kemper won daarom de Award in de categorie Fashion Beauty Style. De blonde bombshell is een natural beauty en heeft volgens de jury weinig nodig om er goed uit te zien.

 

De bubbels vloeiden gisteravond nog  rijkelijk tot in de kleine uurtjes. Wij van Glamourland checken onze make-up nog even en kunnen niet wachten tot de volgende editie. Over bubbels gesproken, heb je al mee gedaan aan onze like en win actie?