Grand Gala Scenecs filmfestival

Scenecs, het vijf dagen durende filmfestival voor debutanten uit wel 32 landen wordt ieder jaar afgesloten met een Grand Gala vol glitter en glamour. Zo ook dit jaar. Het was een avond met spectaculaire optredens van onder meer Het B-Movie Orchestra en de dansgroep XL en de uitreiking van de Dutch Golden Stone Awards. De presentatie werd verzorgd door Christoff Hadad, bekend geworden bij het grote publiek met zijn rol als ” Nick Sanders” in de soap Goede tijden slechte tijden. De Dutch Golden  Stone Awards zijn uitgereikt aan de winnaars in de categorieën fictie, documentaire en publieksprijs. Dit jaar stond ervaring in de filmindustrie centraal en was de regisseur Dick Maas, bekend van onder andere Flodder en de Lift eregast tijdens het festival.

 

 

Onder de winnaars zijn gevallen voor fictie de Belgische regisseur Dufeys Arnaud met Atomes, een film die gaat over het leven van een leraar op een kostschool die verstoord wordt door de aanwezigheid van een brutale, provocatieve leerling. Voor de documentaire is de  Duitse regisseur Benjamin Kahlmeyer in de prijzen gevallen met de film Meanwile in Mamelodi waar een familie in een township in Pretoria gevolgd wordt tijdens het WK in Zuid-Afrika.

 

 

 

Foto: Glamourland, Grand Gala award uitreiking 2012

 

 

Het was een avond van beroering en inspiratie van en voor internationale filmdebutanten die op deze avond in het zonnetje zijn gezet. Ook was er deze avond aandacht voor de medemens. Scenecs heeft zich dit jaar verbonden aan het goede doel Unicef waarbij de avond ook gediend werd voor enige charity. Het was een spectaculaire avond die vol ornaat werd afgesloten met DJ Ferry Somogyi, ook bekend geworden door GTST, die voor de muzikale omlijsting zorgde. Het werd een afterparty die duurde tot in de late uurtjes…