Goudmijn: Verdien goudgeld aan je garderobe

Dat menig Glamourlander een kledingkast heeft om u tegen te zeggen is welbekend. Maar wist je al dat jouw gedragen kleding alsnog geld waard is? Marktplaats presenteerde in de Vondelkerk op een gouden catwalk een unieke fashion show: de Marktplaats Goudmijn Collectie. Een spetterend event waar menig fashion liefhebber op afkwam, gepresenteerd door de altijd hysterische en hilarische Fred van Leer. Wij van Glamourland waren aanwezig en doen verslag vanaf de front row.

 

glamourland-marktplaats-goudmijn-collectie

 

Wellicht had je het al meegekregen: Fred ging nog even snel ‘live’ op Facebook, zodat zijn volgers ook mee konden genieten, voordat hij de show startte en alle fashion- en lifestyle influencers met hun gekozen creatie aankondigde. Maar liefst 51 bekende influencers (o.a. Monica Geuze, Larissa Bruin, Nadia Palesa) schitterden op de catwalk in prachtige combinaties uit hun eigen garderobe. Items die al een keer gedragen waren op de ‘red carpet’ en te opvallend waren voor een tweede keer, schoenen die net te klein of te groot gekocht waren, niet prettig lopen of dubbel verkregen waren, maar ook items waar ze graag iemand anders blij mee wilden maken. Van exclusieve designerstukken, tot meer gangbare merken. Als waardige showstopper verscheen er een trouwjurk op de catwalk, die zeker nog wel een tweede keer gedragen mocht worden.

 

glamourland-marktplaats

 

Uit onderzoek van Marktplaats is gebleken dat mensen veel meer ongebruikte kleding in hun kast hebben hangen dan ze zelf denken. Gemiddeld denken Nederlanders dat 20% van hun kledingkast uit ‘ongebruikte kleding’ bestaat. De verkoop van deze kleding kan al zo’n 260 euro opbrengen. Het percentage ongebruikte items wordt hoger naarmate Nederlanders meer kledingstukken hebben. De twee belangrijkste redenen om kledingstukken niet meer te dragen zijn volgens de Nederlander: ‘het is niet meer mijn smaak’ (27%) en ‘het past niet meer’ (25%).

 

glamourland-marktplaats-goudmijn-4

 

Al deze kledingstukken zijn tot 7 december aanstaande voor mooie prijsjes te koop op Marktplaats en op social media te vinden met de hashtags #marktplaats #goudmijncollectie. Een mooi initiatief om gedragen kleding een tweede kans te geven en natuurlijk een mooie stunt van Marktplaats om meer verkoop op hun site te genereren. Bekijk hier de aftermovie: