Glamourland’s (heren)oog voor detail

It’s all about the details! Het zijn de kleine dingen die het verschil maken en ervoor zorgen dat je jezelf onderscheidt van de menigte. In een steeds meer modebewuste en imagogerichte wereld willen wij je helpen om uniek en stijlvol voor de dag te komen.

 

De eenvoudigste en vaak meest effectieve manier om jezelf te onderscheiden is om aandacht te besteden aan eenvoudige details die al snel over het hoofd worden gezien. Met andere woorden de zoektocht naar de perfecte finishing touch. Ontdek hier ons advies.

 

Het geschikte sokkenpaar

Het is niet zo dat er echt vaste regels zijn als het gaat om sokken. Natuurlijk zijn er bepaalde kleuren die beter matchen met anderen, maar algemeen gezien zijn alle combinaties mogelijk. Sokken zijn een fantastisch middel om kleur, persoonlijkheid en karakter toe te voegen aan een outfit. Het zijn één van de weinige dingen waarmee je volop kan experimenten, dus voel je vrij om je gangetje te gaan en mensen van hun sokken te blazen.

 

Als je echt een statement wilt maken, is er een hele regenboog aan kleuren om uit te kiezen. Bovendien is de keuze aan patronen eindeloos (zeker met de huidige trends). Ja hoor, sokken kunnen vast en zeker leuk zijn!

 

Glamourland

Foto’s: Tumblr

 

Rollin’ it up

Korte mouwen, lange mouwen, polo of T-shirt? Het is verbazingwekkend wat gewoon het oprollen van je mouwen kan doen met je look. Als je een hemd wilt dragen met toch een casual touch, is dit trucje ideaal. Perfect voor de “casual chique”-look waar elke goedgeklede man toch van houdt.

 

Glamourland

Foto’s: Tumblr

 

Een vleugje kleur

Mensen verrassen met een onverwachte accessoire is absoluut een manier om te worden herinnerd en op een intrigerende manier de aandacht te trekken. Kleur is nu eenmaal een basisonderdeel van de huidige herenkleding, dus waarom zou je het dan niet gewoon omarmen? Het is een dubbeltje op zijn kant; tegelijkertijd subtiel als opvallend. Dus waar wacht je nog op? Doe gewoon lekker mee zou ik zeggen en laat je van je kleurigste kant zien.

 

Glamourland

Foto’s: Tumblr

 

50 tinten donker voor je tenen

Een goed paar schoenen maakt je look compleet, dat is gewoon een feit. Maar wat als we allemaal gaan voor dezelfde stijl? Brogues zijn namelijk populair bij de hedendaagse moderne man, terwijl loafers de weg vrijmaken voor de modebewuste man die sokloos door het leven stapt.

 

Door zorgvuldig (en langzaam) laagjes zwarte schoensmeer aan te brengen op het uiteinde van je schoen, creëer je een uniek slijtage-effect. Ideaal om wat karakter toe te voegen aan je look. Persoonlijk denken wij dat dit het beste werkt met een ronde brogue, Derby of Oxford. De textuur van de brogue en de (vaak) aparte neus van de Derby of Oxford is het perfecte startpunt om de look van je schoen te veranderen. De zwaarte van de schoenen maken het bovendien geschikt om hier ongestraft mee weg te komen.

 

Test het toch eerst even uit op een paar oude schoenen om zo je persoonlijke smaak af te toetsen, voordat je gaat knoeien met je echte paar.

 

Glamourland

Foto’s: Tumblr

 

Om af te sluiten? We zijn er allemaal goed van bewust dat steeds meer mannen aandacht besteden aan hun uitstraling (al dan niet met succes) en het wordt steeds belangrijker dat we de massa telkens een stapje voor kunnen blijven. Door een beetje verder te denken dan de basis van je outfit kom je al een heel eind, zonder echt extra inspanning. Er niet om geven dat je sokken wel eens gewaagd zouden kunnen zijn, een kleurrijk horloge om de pols, het oprollen van je mouwen… Dit zijn allemaal eenvoudige manieren om jezelf te onderscheiden. Wees zeker niet bang om eens out-of-the-box te denken. Natuurlijk is dit geen definitieve lijst en zijn er nog zoveel andere methodes om mee te experimenten, maar het geeft je alvast een goede basis om mee te starten.