Glamourland’s D.I.Y. ‘Maak je eigen botox!’

Laten we eerlijk zijn, ouder worden zoals onze lieve Heer het bedoeld heeft is natuurlijk veel beter dan een fillertje hier en een spuitje botox daar. Gelukkig is er ook een natuurlijke manier om je huid strakker te krijgen, en het bijzonderste van alles? Het kost je nog geen €5,-.

 

Glamourland’s primeur! Een doehetzelf-klus die ons aan alle kanten aanspreekt, maar.. wat heb je er voor nodig?!

– Water
– 2 eetlepels zure room
– 10 eetlepels vers geperst wortelsap
– 2 eetlepels maïzena

 

Laat de maïzena op lossen in een glas water en giet dit in een grote pot. Kook vervolgens 200 ml water en voeg dit toe aan het mengsel. Laat het mengsel afkoelen, en wacht tot het lauwwarm is, voeg dan de zure room en de vers geperste wortelsap toe. Roer het mengsel tot het een dikke massa vormt, je gezichtsmasker is klaar voor gebruik!

 

Girl with clay facial mask.

Foto: Health Dictionary

 

Breng het masker gelijkmatig aan op je gezicht, eventueel met een kwastje. Pas wel op dat je niks in je ogen krijgt. Je mag je masker laten zitten voor 30 tot 45 minuten en was het daarna eraf met warm water.

 

Voor het beste resultaat zou je het masker iedere avond voor het slapen gaan aan moeten brengen. Het resultaat is binnen 2 weken te zien, je huid wordt strakker, zachter en goed gehydrateerd. Mocht je het niet vertrouwen of een gevoelige huid hebben, neem dan contact op met je vertrouwde huisarts!