Glamourland’s body guide voor heren: Deel 2

Hier zijn we weer! Onlangs kon je al het eerste deel van onze body guide lezen en vandaag is het tijd voor part 2. In dit tweede deel bespreken we de rechthoek, de driehoek en het ovaal. Voor elke lichaamsvorm hebben wij van Glamourland enkele handige do’s & don’ts voor je klaar staan. Geen idee welke vorm jij bent? Lees dan snel verder!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

De rechthoek

Mannen met deze lichaamsvorm hebben schouders die even breed zijn als hun taille en heupen. Als rechthoek kan je best je schouders verbreden, om zo je taille smaller te doen lijken. Er zijn verschillende kledingstijlen die inspelen op deze illusie. Het doel van de rechthoek is dus met andere woorden om te lijken op het trapezium. It’s magic!

 

Do:

– Kies voor getailleerde blazers en jackets die lichtjes opgevuld zijn in de schouders.

– Draag een sjaal of een brede halslijn om je bovenlichaam te verbreden.

– Kies voor intelligent layering: shirts en fijn knitwear zijn ideaal om je torso en schouders te verbreden. Verminder je laagjes in de richting van je heupen.

– Maak op een slimme manier gebruik van prints en patronen. Ook hier is intelligent colour-blocking the way to go.

 

Don’t:

– Draag geen mouwloze kledij, tenzij je dit op een slimme manier combineert met andere stukken.

– Draag geen prints die de nadruk leggen op je rechthoekige lichaamsbouw, zoals vierkante foto’s of vormen.

– Probeer heldere en primaire kleuren voor je bovenlichaam te vermijden, tenzij je dit kan combineren met een flatterende print of halslijn.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

De driehoek

De driehoek wordt gekenmerkt door het volgende: de borst en schouders zijn smaller dan de taille en heupen. Hierdoor lijkt het alsof je onderlichaam breder is dan je bovenlichaam, wat dus voor een onevenwicht zorgt. Je lichaam terug in balans brengen is dus het belangrijkste wanneer je als driehoek jezelf flatterend wil kleden.

 

Do:

– Ga voor kleding die lekker zit, zodat je de driehoek niet extra gaat benadrukken.

– Kies voor button-down stijlen om je torso te stroomlijnen.

– Draag broeken of chino’s met een straight cut.

– Geef wat extra volume aan je schouders door het dragen van getailleerde blazers en jackets.

– Kies donkere kleuren voor je bovenlichaam, om een vlakker effect te creëren. Fleur vervolgens jezelf op met een sjaal of een flashy onderlaagje, zoals een T-shirt bijvoorbeeld.

 

Don’t:

– Draag geen horizontale strepen over je buik (dit versterkt de driehoek alleen maar!).

– Vermijd rolkragen, omdat dit je schouders versmalt en je driehoek dus verbreedt.

– Een Skinny jeans verbreedt het centrale punt van je lichaam en is dus een no-go.

– Draag geen jackets met opvallende zakken, want dit vestigt de aandacht op je buik. Dit is nou net wat we niet willen als driehoek!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Het ovaal

Tijd voor de laatste lichaamsvorm te bespreken, namelijk het ovaal. Deze vorm spreekt voor zich: het centrale punt van je lichaam heeft een ronde vorm, wat kan leiden tot smalle schouders en slanke onderbenen. Als ovaal is het belangrijk dat je de illusie creëert dat je bovenlichaam langer is, waardoor je dus slanker lijkt. Ook schouders kunnen benadrukt worden, om je lichaamsvorm zo beter te definiëren.

 

Do:

– Draag verticale strepen om je bovenlichaam langer te doen lijken.

– Zorg dat je broekspijpen en mouwen niet te lang zijn, want dit verkort je ledematen en zal je lichaam absoluut niet flatteren.

– Draag gedetailleerde prints of texturen in donkere tinten, om een interessant (en schijnbaar slanker) focuspunt toe te voegen aan je outfit.

– Ga voor broeken die goed aansluiten, om zo je benen te verlengen.

 

Don’t:

– Horizontale strepen zijn uit den boze als je een ovaal bent!

– Kies zeker niet voor rolkragen of een brede halslijn.

– Draag geen opvallende riemen: ze trekken de aandacht naar je taille en zetten dus je breedste punt extra in de verf.

– Draag geen schoenen met witte zolen of accenten, aangezien ze je voeten verbreden en elke poging om je benen langer te doen lijken teniet doen. Ook laarzen zijn een risky business als ovaal. Ga liever voor low-profile en slanke modellen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Ziezo, het tweede en laatste deel van Glamourland’s Body Guide zit erop! Welke vorm ben jij: een rechthoek of toch eerder een ovaal? Geen nood, zoals je dus hebt kunnen lezen is er voor elke vorm een oplossing! Eenmaal dat je hier beter inzicht in hebt, zal je er alleen maar de (stijlvolle) vruchten van plukken.

Natuurlijk is dit een algemeen woord van advies en houdt het geen rekening met je huidskleur, lengte, kleur van je ogen, zelfvertrouwen en dergelijke. Neem rustig je tijd om de volledige guide eens door te nemen en voel je vrij om ons advies aan te passen naar je persoonlijke smaak en stijl.

 

Wij van Glamourland hopen alvast dat je enkele inzichten rijker bent. And remember: keep it stylish!