Glamourland’s body guide voor heren: Deel 1

Ja mannen, tijd om deze keer eens stil te staan bij je lichaamsvorm! Het stereotiep dat dit enkel belangrijk is voor vrouwen is zo passé. Nu begrijp ons niet verkeerd, als het gaat om het aantal verschillende lichaamsvormen delven heren nog altijd ruimschoots het onderspit. Maar mannen kunnen net als vrouwen ervoor zorgen dat hun lichaam, huidskleur, haren en zelfs oogkleur een perfecte match vormt met hun kledij.

 

Dus als het gaat om de perfecte garderobe, zijn het niet alleen de laatste nieuwe trends en modegrillen die je in het oog moet houden. Het gaat namelijk veel verder dan dat en wij van Glamourland helpen je maar al te graag op het rechte pad.

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

Als we kijken naar de typische lichaamsvormen, vallen mannen vaak in één van de volgende 5 categorieën: trapezium, omgekeerde driehoek, rechthoek, driehoek of ovaal.

 

Als je weet wat je lichaamsvorm is, heb je een beter idee van welke kledij jou nu maakt of kraakt (en vooral als je begrijpt waarom). Het zal niet alleen je persoonlijke look en stijl verbeteren, maar het geeft je ook het vertrouwen om te weten met welke kledij je werkelijk staat. De kleren maken namelijk de man!

 

Met dit in gedachten hebben wij van Glamourland voor jullie een body guide opgesteld, met een aantal handige do’s & don’ts voor elke lichaamsvorm. Vandaag krijgen jullie alvast deel 1 voorgeschoteld. So let’s get started!

 

Het trapezium 

Het trapezium heeft een brede torso met een relatief smalle taille en heup. Aangezien het boven- en onderlichaam goed in balans zijn, is deze vorm het gemakkelijkst te kleden. De meeste stijlen zullen hierdoor geen probleem vormen. Kan je jezelf hierin herkennen? Goed nieuws, laat je modebrein dus maar de volle loop in je garderobe!

 

Wil je toch wat gewaagder zijn? Probeer dan zeker eens excentrieke kleuren en prints om een echt statement te maken. Zoals deze bijvoorbeeld:

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

De omgekeerde driehoek

 
Heeft je lichaam deze vorm? Dan heb je net zoals het trapezium een brede torso, maar met een smallere taille en heup. Dit betekent dat je bovenlichaam veel breder is dan je onderlichaam. Deze lichaamsvorm komt vooral voor bij een atletische of gespierde lichaamsbouw. Deze omgekeerde balans is belangrijk bij het kleden.

 

Do:

– Ga voor Bretoense strepen, die ideaal zijn voor mannen met deze lichaamsvorm. Dit vooral als deze strepen gericht zijn op de buik in plaats van op de borst.

– Kies voor een V-hals die je borst smaller zal maken en de aandacht naar beneden zal trekken.

– Draag grafische prints en logo’s om een centraal focuspunt te creëren dat de aandacht afleidt van je borst.

– Kies voor broeken met een slim cut (geen skinny!), om je lichaam en brede schouders beter in balans te brengen.

 

Don’t:

– Draag geen jackets met schoudervulling of brede revers. Dit zal je torso alleen maar accentueren, not the way to go!

– Draag geen shirts met een brede halslijn, wat opnieuw je torso alleen maar extra in de verf zet.

– Kies niet voor schouderprints of color-blocking. Dit vestigt de aandacht op het verkeerde punt.

– Skinny’s maken je torso alleen maar breder en brengen je lichaam nog meer uit balans. Niet doen dus!

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 
Zo, de eerste 2 body types zijn alvast over and done with! Lees het eerste deel van onze body guide maar rustig door en het laat het allemaal eens bezinken onder het genot van een lekker glaasje wijn of een cocktail (als de zomer niet naar ons komt, brengen wij van Glamourland de zomer toch lekker naar hier!).

 

Stay tuned voor het tweede deel guys: dit willen jullie niet missen!