GLAMOUR LASHES

Niets heeft meer glamour als een spectaculaire oogopslag! Jammer genoeg heeft niemand van nature mega volle, eindeloze wimpers. Gelukkig hebben we daar een handig hulpstukje voor gevonden: nep wimpers. Het begon ooit allemaal tijdens de opname van de film “Intolerance” van D.W. Griffith in 1916. Deze director wilde dat zijn hoofdrolspeelster wimpers had die haar wangen zouden strelen. De nepwimpers in die tijd werden toen nog gemaakt van echt mensenhaar en waren alleen verkrijgbaar voor de absolute elite. Nu, bijna 90 jaar later, heeft iedere fashionista wel een setje in haar toilettas zitten en bekende pop-diva Jennifer Lopez dat zij echt niet zonder haar “falsies”, (gemaakt van vossenbont) de deur uitgaat.

Tegenwoordig zijn deze oogverfraaiers niet meer aan te slepen. Fabrikanten hebben dit ook door en strikken vaak een celebrity om hun product nog sneller uit de schappen laten rollen. Meest recent aan het wimperfront is Katy Perry die een nieuwe wimperstijl voor Eyelure aan de man brengt. Er zijn vier verschillende soorten voor evenzoveel verschillende looks: Sweety Pie, voor de “natural” look, Oh Honey voor als je iets meer pit wil, Cool Kitty voor een fashion feeling en als laatste Oh My voor een onvervalste jaren zestig look.

 

(afbeelding: Wear to Dare)

 

Tenslotte nog een stukje wimpernieuws van eigen bodem. Niemand minder dan Leco van Zadelhoff heeft zijn “Lecolook” collectie (verkrijgbaar bij Douglas) uitgebreid met wimpers die stuk voor stuk zijn geïnspireerd door powervrouwen. Zo hebben zijn kunststukjes de toepasselijke namen Grace, Marilyn, Audrey, Sophia en Twiggy gekregen. Ook jij kan nu dus als een echte diva de deur uit!

 

(afbeelding: Wear to Dare)

 

Nog een kleine tip: bij Douglas zetten ze de wimpers er ook even op als je zelf daar niet zo handig in bent!

 

Reporter: Nadine

Twitter: @weartodare