GLAMOROUS NAILS

We begonnen er al op jonge leeftijd mee, met onze nagels roze ‘verven’ om je daarna als een klein prinsesje te voelen. Nu is het niet om je een prinsesje te laten voelen, maar om een statement neer te zetten. Het is dan ook net een lopende band van nieuwe trends. Van tie-dyed tot diamantensteentjes, van crack tot kaviaar op je nagels. Nagellak laat je keer op keer versteld staan met de mogelijkheden, net als de Glamourwereld, het verveelt nooit!

Glamourland

 

Zo bestaat nagellak ook al jarenlang, het begon al 5000 voor Christus. Het was dan niet zozeer lakken, maar vingertoppen versieren met henna. Later kwamen er verschillende soorten mengseltjes en receptjes voor het maken van nagellak, alleen duurde het soms uren voordat het droog was. Gelukkig hebben zij hier tegenwoordig wat op bedacht en hoeven wij niet urenlang stil te zitten.

 

Maar nagellak was vroeger niet zomaar een lakje, het gaf namelijk de sociale status aan van een persoon. Zo waren de kleuren goud en zilver van de adel, de heldere kleuren waren van de elites en hoe minder fel de kleur was, des te lager de rang was. Zo kregen de nagels niet alleen een touch of glamour, maar gaf het ook een positie aan in de society.

 

Gelakte nagels is niet alleen een onmisbaar onderdeel van je outfit geworden, maar ook werkelijke kunstwerken. Dit is begonnen in de 15e eeuw, toen de Inca’s hun nagels met bijzondere tekeningetjes van de adelaars versierden. Nail art was een feit. Zo vind je op blogs ook honderden nail arts voorbij komen. Bloggers kunnen er maar niet over ophouden – It’s a new addiction! Zelfs op YouTube kun je duizenden ‘Do It Yourself’ filmpjes vinden, typ bijvoorbeeld maar eens ‘Cutepolish’ in en raak geïnspireerd. Zelfs celebrities zijn geïnteresseerd in deze trend, denk hierbij aan Katy Perry, Lauren Conrad, Rihanna en Alexa Chung.

Op deze manier kan iedereen zichzelf origineel maken met zijn eigen kunstwerken. Al is het een simpel lakje met glitters. Om uniek te zijn, begin je bij jezelf. Let the glamour begin!