Ghesquière, De nieuwe womenswear artistieke leider van Louis Vuitton

Vorige maand kwam Marc Jacobs met het grote nieuws dat hij het Franse luxemerk zou verlaten om zich beter te kunnen focussen op zijn eigen label. Het was dus aan Louis Vuitton om een waardige vervanger te vinden die Jacobs’ zijn grote schoenen zou kunnen vullen. Na maanden van geruchten en speculaties liet Louis Vuitton deze week via Twitter weten dat Nicolas Ghesquière de nieuwe women’s wear artistieke leider wordt van het luxemerk. Wij van Glamourland zijn dan ook aangenaam verrast van dit modenieuwtje. But who is this guy again?

 

Nicolas Ghesquière was 15 jaar lang de creatieve directeur van Balenciaga, totdat hij vorig jaar deze deur achter zich toetrok. Nu staat hij dus aan het roer van de Louis Vuitton women’s wear, terwijl Kim Jones nog steeds de mannelijke kant voor zijn rekening neemt. Ghesquière geeft toe dat ready-to-wear mode niet bepaald de grootste rol bij Louis Vuitton speelt, dat vooral bekend staat om zijn koffers, lederwaren en tassen. Een leuk weetje over de nieuwe aanwinst: hij was het creatieve brein achter één van de eerste “it” bags, namelijk The Lariat, die meermaals aan de arm prijkte van Kate Moss.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Op zijn eerste collectie voor Louis Vuitton is het nog wachten tot de najaarscollectie 2014, die in maart op de catwalk te zien zal zijn. Tot maart zal hij bovendien geen interviews geven om zo de collectie als verrassing achter de hand te houden. De show zal plaatsvinden in de Cour Carrée du Louvre, een echte toplocatie in Parijs dat voorheen al het decor was voor Louis Vuitton collecties. Ook al is het moeilijk om Marc Jacobs te overtreffen, wij van Glamourland zijn ervan overtuigd dat hij grote dingen zal doen voor onze beste vriend Louis. Zijn talent voor het designen van exclusiviteit is een match made in heaven met het luxemerk Louis Vuitton. We zijn alvast benieuwd!