Geld speelt geen Rolex!

Op uitnodiging van Schaap en Citroen Juweliers en Rolex waren wij van Glamourland afgelopen zaterdag te gast voor een exclusieve middag, aan boord van de John Walker & Sons Voyager in Amsterdam. Het was zonnig, de ontvangst was hartelijk en bij het inschepen werden we direct voorzien van een cocktail met uiteraard een vleugje Johnnie Walker Whisky. Hoe Glamorous kan de middag beginnen.

 

Glamourland

Foto: John Walker & Sons

 

Schaap en Citroen is één van de meest gerenommeerde juweliershuizen van Nederland en één van de oudste juweliershuizen ter wereld met een collectie juwelen en horloges van wereldfaam. Vandaar ook de samenwerking voor deze unieke middag met het prestigieuze horlogemerk Rolex. Naast de ruime keus aan drankjes en overheerlijke hapjes was er een collectie Rolex horloges aan boord met deskundigen voor de nodige informatie over de schitterende Rolex modellen. Genoeg mogelijkheden dus om met je neus tegen een vitrine aangedrukt jezelf te vergapen aan al het moois. En wie weet wat nog volgt als je motto is; ‘geld speelt geen Rol(ex)’.

 

Glamourland

Foto: Rolex

 

Het zeiljacht John Walker & Sons Voyager was een perfecte locatie voor deze ontspannen middag. Twee eeuwen na de oorspronkelijke reis van Whiskymaker en pioneer Johnnie Walker vaart het jacht dezelfde epische oceaanroute. Na Azië en diverse beroemde Europese havens als Cannes, Monte Carlo, Athene, Portofino en Barcelona was het afgelopen weekend de beurt aan Amsterdam. De reden van deze reis is de lancering van een nieuwe exclusieve triple blend in een kristallen karaf; John Walker & Sons Odyssey. Nee Glamourlanders, er was geen goodiebag met een karaf Odyssey. Naast de verkoopprijs van € 760,- zijn er namelijk slechts 34 beschikbaar voor de Nederlandse markt.

 

Glamourland

Foto: Glamourland

 

Uiteraard was er een Whisky tasting waarbij wij de historie van het merk en het proces van Whisky maken kregen uitgelegd. Dit alles werd afgesloten met het proeven van het ‘Blue Label’, de topwhisky van het huis Walker en het summum van het blenden.  Voor het maken van deze Whisky wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de zeldzaamste vaten uit de stock van Johnnie Walker. Het karakter van ‘Blue Label’ is uniek. Het is complex, krachtig, ongelooflijk zacht en de kenmerkende rokerigheid van Johnnie Walker.

 

Glamourland

Foto: John Walker & Sons

 

Leuk om te weten is dat de flessen van Johnnie Walker met een reden vierkant zijn. ‘In den beginne’ toen het vervoer van de flessen nog per schepen ging, zat er bij ronde flessen te veel speling in de kratten waardoor er tijdens de soms barre tochten vele flessen sneuvelden. Naast dat dit economisch natuurlijk een ramp was, was het ook nog eens eeuwig zonde van de mooie Whisky’s die wegstroomden. De vierkante markante fles van Johnnie Walker was daarop het perfecte antwoord. Dat is overigens ook de reden dat het etiket schuin op de flessen staat. Op deze nieuw ontworpen fles zou de helft van het lange etiket wegvallen en schuin op de vierkante fles blijft alles leesbaar. Dus niet een dame of heer die onder het genot van iets te veel Whisky etiketten plakte, maar de vorm van de fles is de reden.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Het was een mooie en goed verzorgde middag waarvoor Schaap en Citroen ons had uitgenodigd. Het was een mooie en interessante mix. Neem het gerenommeerde Schaap en Citroen Juweliers, het prestigieuze Rolex, ’s werelds grootste Whiskyhuis en wij van Glamourland TV & Magazine maken het exclusieve kwartet compleet.