Geef je carrière een boost

Beste Glamourlander, heb je een heerlijke job en wil je die houden of nog te pakken krijgen? Dan geven wij je tips om je carrière een boost te geven. We zetten de gouden regels voor een ideale baan op een rijtje en helpen je een stap vooruit!

 

Glamourland

Foto: Madam Secretary

 

1. Zet je sterke punten in op de werkvloer: vastberadenheid, geduld en volharding zijn een deugd op de werkvloer. Blijf jezelf. Authenticiteit loont.

 

2. Werkritueel: begin je werkdag met een vast ritueel. Een stevige kop koffie, een stuk fruit, een praatje met de collega’s en een grapje doen je goed functioneren.

 

3. Ben je sexy en heb je een gevoel voor stijl: gebruik dit dan. Je hoeft je baas niet te verleiden, maar een goed voorkomen helpt je vooruit.

 

Glamourland carriere

Dit bedoelen we niet – Foto: Tumblr

 

4. Verleg je grenzen: wordt er meer van je verwacht, zet dan een tandje bij.

 

5. Maak jezelf onmisbaar. Als je baas beseft hoe waardevol je bent, stijgen jouw kansen op een vaste job.

6. Denk je de droomjob gevonden te hebben? Go, go, go! Ga ervoor!

 

Glamourland carriere

Foto: Tumblr

 

7. Geniet van de mooie momenten tijdens je job en creëer ook nieuwe mooie momenten. Trakteer eens of praat eens bij met je collega’s.

 

8. Wees assertief, maar niet verbaal agressief. Doe voorstellen, ga voor concrete plannen, neem verantwoordelijkheid en maak werk van je beloftes, maar stel niet teleur.

 

9. Wees een teamplayer. Werken in een gedeelde open omgeving schept kansen om je sociale vaardigheden te tonen. Schep een vertrouwensband en laat je ambities de sfeer niet verpesten, maar neem je kansen! Wees een rolmodel voor je collega’s.

 

10. Imponeer jouw bazen en collega’s met je ervaring, kennis en inzet. Werk jezelf op! Relevante ervaring is goud waard.

 

Gewapend met deze tips, moet je carrière wel een sprong vooruit maken. Wij van Glamourland wensen je veel succes!