GayPride special: Dé hoogtepunten!

Join our freedom, feel free to join us! Met deze boodschap wil de Amsterdam Gay Pride Europese landen, waar nog niet iedereen zichzelf kan zijn, vrij kan leven of waar mensenrechten onder druk staan, oproepen zich bij onze denkwijze en vrijheden aan te sluiten.

 

Één van de hoogtepunten van de GayPride, dit jaar ook wel de EuroPride, is toch wel de Canal Parade. Wij van Glamourland waren natuurlijk weer van de partij want van een leuk festijntje zijn we nooit vies geweest. Gay(minnend) Europa liet zich niet door dreigingen tegenhouden en we troffen een evenaring aan van het recordaantal bezoekers in en langs de grachten tijdens de Canal Parade: 560.000 rozekleurende feestvierders.

 

GayPride the Grand (3)

GayPride the Grand (4)

Foto’s: Jesaja Hizkia Hutubessy

 

Voordat de welvarende paradedag van start ging vond de officiële opening van de EuroPride plaats in Sofitel Legend the Grand te Amsterdam. Warm en bruisend werden we ontvangen door de charmante Nynke van der Berg gekleed in couture van Edwin Oudshoorn. Tijdens deze roze openingscocktail werden we omringd door BN’ers en captains of industry in een internationaal  jasje.

 

Na menig bubbeltje en mondvermaakje was ze daar dan eindelijk! The queen of the night waar we allemaal op gewacht hadden: miss Conchita Wurst. Mèt baard, op haar gouden keeltje.

 

GayPride the Grand (6)

GayPride the Grand (1)

Foto’s: Jesaja Hizkia Hutubessy

 

Op de dag van de Canal Parade waren er zoals altijd weer achterblijvers die een oude route hadden uitgeprint of een verouderde reisgids hadden meegenomen. Zij hadden een riant uitzicht op een lege gracht voor de Stopera. De organisatie had de route namelijk maar eens verlegd. Vanwege de terroristische dreigingen was er meer politie op de been en er waren speciale eenheden ingezet. Uniformen vallen bij veel gays in de smaak, dus iedereen kwam aan zijn trekken.

 

Edmond

 

Zoals elk jaar zijn er altijd een aantal nieuwkomers en onverwachte boten die meevaren. Zo was er dit jaar een 75+ boot, een Marokkaanse Boot en een bi-culturele boot. Op de World Religion boat, waar alle religies vertegenwoordigd werden, troffen we de homoseksuele iman Ludovic-Mohamed Zahed aan die ook zijn steun wilde betuigen voor homorechten.

 

Edmond

 

Elk jaar is het ook weer de vraag, welke BN’ers zijn of haar neus laten zien. Gespot zijn onder meer: Jan Versteegh, Willeke Alberti, Rutger Vink, Sita Vermeulen, Tim Hofman, Anita Doth, Lola en Xandra Brood, Marc van der Linden en de band K-otic. Special mention voor Karin Bloemen, die we later aantroffen op het VIP-deck van het Rembrandtplein. Zij was dit jaar te gast op de boot van café de Regenboog uit Rotterdam en tevens uitverkoren tot ware homomoeder op deze Pride.

 

Edmond

 

Waar het geheel bruisend aan toe ging was de boot Freedom Princess. Met veel pracht en praal voer de Oekraïnse zangeres Kamaliya met haar eigen boot mee over de Amsterdamse grachten samen met haar man, miljardair Mohammad Zahoor en de toprelaties van Ibiza Xperience Events & PR.

 

Kamaliya - IBIZA Xperience (14)

Kamaliya - IBIZA Xperience (16)

Foto’s: Anouk Brinkman

 

Met haar deelname wil Kamaliya, ook bekend van de realityserie Meet the Russians, haar steun betuigen aan de LGBT-gemeenschap in Nederland, Oekraïne en de rest van de wereld. Samen met haar man woont ze in de hoofdstad Kiev waar homoseksuelen in elkaar worden geslagen, om nutteloze redenen in de gevangenis worden gegooid en zelfs worden vermoord. Bovendien doet de politie er niets aan. Kamaliya vindt dat iedereen recht heeft op geluk en steunt de gemeenschap waar dan ook ter wereld.

 

Kamaliya

Kamaliya1

Foto’s: Anouk Brinkman

 

De blonde beauty zong vanaf de boot haar gehele repertoire en we dronken haar roze Kamaliya-cocktail die ze samen met de heren van Van Dijck in haar glamoureuze leven had geroepen. We dobberden vreugdevol over de grachten, van kwallen gelukkig geen last.

 

Kamaliya - IBIZA Xperience (3)

Kamaliya - IBIZA Xperience (6)

Kamaliya - IBIZA Xperience (8)

Foto’s: Anouk Brinkman

 

Niet alleen de grachten stonden in het teken van de pride. Het INK Hotel Amsterdam doopte zichzelf 10 dagen lang om tot PINK Hotel en opende haar roze deuren op uitbundige wijze. Dit deed zij tijdens een overvolle THIRSTDAYS at PINK Hotel samen met roze local heroes waaronder World of Paardenkracht, DJs Cat Carpenters en de paradijselijk roze diersoorten van kunstenaar Steven Rutgers.

 

PINK Hotel (4)

PINK Hotel (1)

PINK Hotel (3)

Foto’s: Paardenkracht

 

Terug naar de Canal Parade. Nadat de boten weer aangemeerd waren, werd het drukker in de bekende gay-hotspots van de stad. Het Rembrandtplein was een van de hoogtepunten en stroomde totally vol. Gay.nl had het plein zaterdag geannexeerd en had haar festijn georganiseerd. Glamourland keek ook hier vanaf de zijlijn mee en genoot van alle glitter & glamour van het publiek en de artiesten op het toneel. Er was dit jaar weer veel uit de kast gekomen en getrokken, men zag er weer op en top uit, heel bi-vers.

 

Edmond

 

Op het podium troffen we de crème de la crème van de hedendaagse betaalbare DJ’s aan. Shermanology, Jody Bernal, Faya, Alex Sinclar, Meza & Razcal, Soulfire en Carita la Nina lieten het plein schudden op zijn vesten. Alsof het nog niet goed genoeg was werd de boel opgeleukt met een keur aan acts. Er was een live drummer genaamd Ceciel Moyano en twee saxofonisten gingen samen de battle aan. Andro Dancing Queens lieten niets aan de verbeelding over en hadden alles uit de kast gehaald en Dineke vermaakte zichzelf en ons met een prachtige paaldansact.

 

Edmond

 

Of het nog niet genoeg was, werd er nog vuur gespuugd, gejongleerd, geacrobatiseerd en flink gedanst door Soulfire. Voor een komische noot waren er verschillende drags ingevlogen, die zich weer lekker stout gedroegen. Kortom het was weer smullen geblazen.

 

Edmond

 

Het was ons het dagje wel. Keurig op tijd, ging de muziek uit. Wie het licht uit heeft gedaan weten nog wijn-ig meer. Op naar de volgende editie! Voor nu moeten we het nog even doen met deze funny quotes.

 

Gay

Gay (14)

If someone ever asks you “How do you know you’re gay?” just ask them ”How do you know you’re straight?”

Gay (4)

Gay (8)

Gay (12)

A child is born straight, gay, or bisexual, not homophobic and racist.

Gay (11)

Gay (5)

Gay (1)

“When did you decide to be gay?” Last week, I woke up and was like I want to be judged and hated by a lot of people & denied my human rights.

Gay (10)

Gay (9)

Gay (7)

Gay (6)