Gaultier goes Eurovision!

And finally 12 points go to… Glamourland! Ja hoor, het is dit weekend weer tijd voor de 58ste editie van het Eurovisiesongfestival. De jaarlijkse liedjeswedstrijd vindt dit jaar plaats in het Zweedse Malmö.

 

Glamourland

Foto: Eurovision.tv

 

Niet elke deelnemer is natuurlijk even stijlvol op het podium, maar de jurken van de vrouwelijke Eurosongpresentatrice staan altijd in de schijnwerpers. Dit jaar is zeker geen uitzondering, als je bedenkt dat het wereldberoemde Franse modebrein Jean-Paul Gaultier de ontwerpen voor zijn rekening heeft genomen. Petra Mede zal dit jaar stralen in Jean-Paul Gaultier!

Maar wat hebben Jean-Paul Gaultier en het Eurovisiesongfestival nu met elkaar gemeen?

Veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken! In het verleden heeft hij al verschillende keren de jurken ontworpen van enkele deelnemers. Zijn debuut was in 1991 voor de Franse kandidate Amina, die uiteindelijk een 2de plaats in de wacht wist te slepen. En in 1998 was het Dana International die in zijn creatie haar trofee in ontvangst nam en een laatste performance deed van Diva. En vorig jaar droeg Anggun, de Franse kandidate in Baku, ook één van zijn jurken (zie onderstaande foto). Bovendien was hij zelfs eens de Franse commentator.

 

Kortom Jean-Paul Gaultier is zeker geen vreemde eend in de bijt van het Eurovisiesongfestival!

 

Maar hoe kwam deze samenwerking nu tot stand? Christer Björkman, de producer van deze editie, doet zijn verhaal: “Het initiatief kwam van het Architectuurmuseum, waar in juni een tentoonstelling zal lopen van Jean-Paul Gaultier. Ze besloten contact met ons op te nemen en vroegen of het mogelijk was om samen te werken, waar we natuurlijk erg blij mee waren. Gaultier stond enorm open voor onze creatieve inbreng, maar ook voor wat Petra ervan dacht en of het comfortabel voor haar was.”.

 

Vervolgens kwamen de creaties één voor één tot leven in zijn atelier in de modestad Parijs.

Hierboven zie je Petra Mede al schitteren in de eerste halve finale. Ze draagt namelijk ook in de halve finales zijn jurken, maar het pronkstuk wordt bewaard voor de grote finale aanstaande zaterdag. Wij van Glamourland zijn alvast benieuwd naar wat Gaultier deze keer uit zijn hoed zal toveren.