Gare du Nord en sexy Dorona Alberti

In 2001 ontstaat er een samenwerking tussen Ferdy Lancee en saxofonist Barend Franssen. Dat leidt al snel tot het eerste album Excellounge van de band Gare du Nord. Tijdens de Underground Station Tour 2006 verzorgt het duo de soundtrack voor Stout, het boek van Heleen van Royen en Marlies Dekkers. In 2007 treedt voor het eerst de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti op. In 2011 gaan Lancee en Franssen backstage werken. In oktober 2012 maakt Lancee via Radio 2 bekend om vanaf januari 2013 weer met de band op te gaan treden. Ferdy is toch meer artiest.
 
 

Dorona Alberti – Foto: © Gilbert Vogt


 
 
Marvin Gaye

 
De rode draad van de band, en de doorbraak van Dorona Alberti, is het nummer You’re My Medicine met het nummer op Sexual Healing van Marvin Gaye. Voor de stem van de soulzanger is simpelweg geld aan de nabestaanden van Gaye en de platenmaatschappij betaald, maar dan heb je ook wat. Het nummer verschijnt op het album Sex ‘N’ Jazz in 2007, op het album Love for lunch in 2010 live at De Melkweg te Amsterdam en op het allernieuwste album Lifesexy in 2012.
 
 

Dorona Alberti, Paul Ensink, Jan van Duikeren – Foto: Gilbert Vogt


 
 

Als ze lacht dan lacht ze ook echt

 
In 2007 wil de band vernieuwen en Ferdy Lancee kende nog wel iemand van het conservatorium. Hij stuurde haar een sms-je om een keer mee te komen zingen, ze is echter nooit meer weggegaan, en inmiddels kan de band ook niet meer zonder haar. Ik heb het over de goedlachse Dorona Alberti, want als ze lacht dan lacht ze ook echt. Met haar vrouwelijke rondingen en haar sensuele lach prikkelt ze iedereen uit het publiek.  Ze heeft een zwoele stem, en of je nou wil of niet, je hangt aan haar RODE lippen tot de laatste nood. Wat mij betreft mag ze elke avond een slaapliedje komen zingen. In mijn dromen zingt Dorona nog heel veel jaren bij Gare du Nord.
 
Kijk voor de agenda op www.garedunord.eu