Future Fuel

Generatie Y kampt met een erfenis

van grote economische en maatschappelijke ontwrichtingen. Of deze ontwikkeling omkeerbaar is en wat haar generatie hieraan kan doen, vraagt de pas afgestudeerde Anne Walraven aan verschillende ‘groene iconen’. Anne reist langs 4 continenten en 15 inspirerende rolmodellen met de vraag wat haar generatie kan doen om de uitdagingen van de wereld aan te gaan en, daar waar mogelijk, te verbeteren.

Groene iconen

“Kan iemand mij vertellen hoe de wereld in elkaar zit?” In februari van dit jaar besloot Anne actief op zoek te gaan naar antwoorden. “Ik bedacht om mijn vragen te gaan stellen aan de grote denkers en doeners van deze tijd. Ik had slechts €700 spaargeld, maar ik ben gewoon begonnen.” Anne meldde zich in mei bij het IdealenKompas. ”Via onder andere het IdealenKompas heb ik een aantal vragen meegekregen waardoor ik mijn reis naar Amerika kon realiseren”. Eerder dit jaar interviewde ze bijvoorbeeld primatologe Jane Goodall (Goodall leefde jaren met chimpansees in Tanzania) en Paul Gilding (voormalig baas van Greenpeace International). Anne is net terug van een interview met ’s werelds meest ‘groene’ journalist Bill McKibben en treft voorbereidingen voor haar volgend interview met landbouw- en voedingsdeskundige Louise Fresco.

De volgende mensen op de interview-lijst van Anne zijn onder andere Louise Fresco, New York Times journalist Thomas Friedman, oceaanroeister Roz Savage, de Indiase onderneemster Ekta Kothari en de Groenlandse sjamaan Angaangaq. Als je ook een vraag aan deze grootheden wil stellen, dan kan je een kijkje nemen op de website futurefuel.nu. Wellicht dat jouw vraag er uit gepikt wordt en onderdeel wordt van dit vernieuwende project.

Hoewel heel de wereld over reizen voor een interview nu niet echt “groen” te noemen is, zijn wij wel heel benieuwd naar de uitkomsten van Anne’s bijzondere en baanbrekende onderzoek. Succes Anne!