AFW: FREDFARROW BRITTAVELONTAN

Amsterdam Fashionweek is nog in volle gang. Het Westergastterrein loopt vol met fashionista’s, stylisten, ontwerpers en BN’ers. Afgelopen zaterdag 13 juli presenteerde FREDFARROWBRITTAVELONTAN hun nieuwe collectie genaamd ‘All You Need Are Fresh White Nickers and a Towel’ zomercollectie voor 2014. Glamourland was hier natuurlijk bij!

 

Glamourland

Foto: Fresh Communications

 

FREDFARROWBRITTAVELONTAN misschien beter bekend als het ontwerpersduo Fred en Britt hebben hun krachten samen gebonden in 2010. Beide zijn opgeleid in de Haute Couture van Parijs en de Londense modehuizen van Balmain, Vivienne Westwood.  Dit duo is altijd op zoek naar verfijning in materiaal en ontwikkelen daarom hun eigen gedroomde stoffen, geinspireerd door traditionele ambachten.

 

Glamourland Glamourland

Foto’s: Fresh Communications

 

De show was zeer verrassend en barstte van de creativiteit. De toon werd gelijk gezet toen het eerste model in een donkergroene badjas op kwam.  De collectie is geïnspireerd op de natuur en het leven van de indianen. Kleuren als wit, smaragdgroen, leliegeel en bruin voeren de boventoon.

 

Glamourland    Glamourland

Foto’s: Fresh Communications

 

Er is veel aandacht besteed aan de materialen en stoffen, het ontwerpersduo fabriceert dan ook hun eigen stoffen. Fred en Britt gebruiken veel verschillende stoffen, we zien borduursel, kant, natuurlijk materiaal en dit allemaal gecombineerd in verschillende laagjes. Dit maakt het tot een fris geheel. Het ondergoed van de modellen was ook een belangrijk onderdeel van de collectie en was duidelijk zichtbaar. Wij van Glamourland vonden het een verrassend geheel!