Fred van Leer wordt ambassadeur van Packmee

Niemand minder dan de welbekende stylist Fred van Leer wordt ambassadeur van Packmee. Van wat? Wij van Glamourland wisten ook niet precies wat Packmee inhield. Maar nu we over dit fantastische initiatief hebben gehoord, zijn ook wij in onze kledingkasten gaan spitten om iets bruikbaars te doneren.

 

Bruikbare kleding in afval
Wij Hollanders zijn niet zo actief als het om kleding inzamelen gaat. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in Nederland jaarlijks ruim honderdmiljoen kilo textiel bij het huishoudelijk afval verdwijnt! Terwijl 35 procent van die kleding nog een tweede kans verdient. Daarnaast heeft bijna zeventig procent van de Nederlanders vijf tot twintig ongedragen kledingstukken in de kast hangen. Miskoopjes noemen ze dat, en die belanden uiteindelijk ook in de prullenbak. Want een jeans aantrekken waar je achterwerk minder goed in uitkomt, doet niemand. Herkenbaar? Geef de jeans dan nu weg aan Packmee. Jij blij, zij blij!

 

Glamourland Fred van Leer   Glamourland Fred van Leer 2

Foto’s: Nick van Ormondt

 

Dit is Packmee

Een korte uitleg: Packmee is het meest duurzame initiatief om bruikbare kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in te zamelen. Met Packmee kan alle bruikbare kleding door de donateur worden meegegeven aan een pakketbezorger van PostNL. Daarnaast kan de doos met kleding ook gratis bij een van de 2600 postkantoren van PostNL worden afgegeven. Helemaal milieuvriendelijk: door gebruik te maken van het bestaande logistieke netwerk van PostNL rijden er geen extra auto’s de weg op om de kleding in te zamelen. En wat met de opbrengst? Die gaat naar KiKa en Stichting Kinderpostzegels.

 

Packmee

Ambassadeur Fred van Leer overhandigt een doos met kleding aan initiatiefnemer John Mijnster van Packmee Foto: ANP in opdracht van Marco de Swart

 

Duizenden dozen
Packmee startte in juni 2013 in Nederland. Vanaf dat moment hebben duizenden mensen dozen bruikbare kleding opgestuurd naar deze organisatie. John Mijnster is initiatiefnemer van Packmee in Nederland. Hij vertelt: “Het is zo enorm zonde om kleding die je niet meer draagt bij het afval te gooien. Het is bovendien slecht voor het milieu. Door de kleding aan Packmee te geven, geef je het letterlijk een tweede leven.”

 

Naamsbekendheid
“Inmiddels hebben we al heel wat mensen weten te bereiken”, aldus Mijnster. “Onze ambitie gaat echter verder. Als één van Nederlands bekendste stylisten kan Fred van Leer een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van onze naamsbekendheid. Samen met Fred gaan wij het voor donateurs nog aantrekkelijker maken om bruikbare kleding, schoenen en huishoudelijk textiel naar Packmee te sturen. Uiteindelijk is het onze ambitie om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven in de fashion-industrie.”

 

Glamourland Fred van Leer  Glamourland Fred van Leer

Foto’s: Nick van Ormondt

 

Fred is blij

Fred van Leer is erg enthousiast over de samenwerking: “Ik vind het een eer dat Packmee mij heeft gevraagd om mee te werken aan het vergroten van hun naamsbekendheid op de Nederlandse markt. Vaak hebben mensen van alles in de kast liggen waar ze niets mee doen en waar andere mensen heel erg blij van kunnen worden. Dus ik zeg: hup, hup ruim je kast uit en doneer aan Packmee.”

 

Glamourland

Foto: ANP in opdracht van Marco de Swart

 

Versturen naar Packmee
Ook iets versturen? Ga dan op zoek naar een geschikte doos en print het verzendlabel uit. Die laatste is te vinden op de website: www.packmee.nl. Ook kun je op de doos met een zwarte stift het gratis antwoordnummer en adres van Packmee schrijven: Packmee, Antwoordnummer 7, 2740 VG Waddinxveen.

 

Ga jij, net als wij van Glamourland, ook aan de slag?