5 gezellige superfoods: geniet volop en blijf jong!

Op de redactie van Glamourland vinden we het belangrijk om goed voor ons lichaam te zorgen. Gezond eten, voldoende beweging en voldoende slaap dragen hier aan bij. Het moet echter wel leuk blijven en het moet uiteraard te combineren zijn met etentjes, borrels en feestje. Daarom 5 tips voor een gezond(er) leven!

 

1. Rode wijn voor je hart

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de flavonoïden in rode wijn de productie verkleinen van chemische endotheline-1, een stof die in de wand van de slagaders wordt aangemaakt. Als er minder van deze stof wordt aangemaakt, neemt het risico op een hartziekte af. Het wordt daarom zelfs aanbevolen om een klein glas rode wijn te drinken bij het avondeten. Hoewel we het liefst die hele fles koud maken, wordt er toch geadviseerd om het bij een glas (125 ml) te houden.

 

Glamourland rode wijn

Foto: Tumblr

 

2. Tomaten voor een jonge huid

Onbeschermd zonnen, roken en ouderdom zorgen ervoor dat onze huid slapper, droger en steeds gerimpelder wordt. We weten inmiddels allemaal dat het belangrijk is om je goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Maar naast het smeren van een zonnebrandcrème is het ook belangrijk om voldoende tomaten te eten. Tomaten zitten namelijk vol met lycopeen. Lycopeen beperkt schade aan DNA en collageen door ultraviolette stralen te absorberen. Lycopeen helpt daarmee het verouderingsproces van de huid te vertragen. De beste manier om genoeg lucopeen binnen te krijgen is door tomaten te koken en te bewerken (zoals fijnhakken). Krijg je niet genoeg tomaatjes binnen, dan kan je natuurlijk altijd nog aan de botox! ;-)

 

Glamourland tomaten

Foto: Picky

 

3. Blauwe bessen voor gezonde hersens

Niet alleen onze huid wordt ouder, je hersens zullen in der loop der tijd ook verouderen (en dat komt ook weer omdat we het niet bij één glas wijn kunnen houden!). Er zijn genoeg manier om je hersens te trainen, maar daarnaast is het ook verstandig om af en toe een portie blauwe bessen te eten. Bessen bevatten namelijk grote hoeveelheden polyfenol, deze stof gaat veroudering van de hersens tegen. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten, daarnaast bezitten ze natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het verouderingsproces kan worden vertraagd.

 

Glamourland bosbes

Ook leuk voor Halloween – Foto: Etsy

 

4. Spinazie voor een beter zicht

Onze ogen zijn een van onze kostbaarste bezitten. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed kunt blijven zien. Spinazie bevat kleurstoffen (luteïne) die onze ogen helpen beschermen. Deze kleurstoffen kunnen onze ogen zelf niet aanmaken, maar naarmate we ouder worden moeten deze kleurstoffen wel worden aangevuld. De kleurstoffen in spinazie worden beter opgenomen als er tegelijkertijd een vorm van vet word gegeten, denk aan spinaziequiche of spinazie op je pizza! Duidelijk een win-win situatie.

 

Glamourland spinazie

Foto: Tumblr

 

5. Melk de witte motor

Een van de dingen die je waarschijnlijk als eerst uit je dieet weglaat is kaas, maar dat stukje kaas blijkt een stuk minder slecht dan gedacht. Uit onderzoek is gebleken dat calcium kan helpen bij het verbranden van vet. Dit zul je misschien niet direct verwachten, maar calcium heeft een vetafbrekend effect. Kort gezegd helpt calcium je lichaam met het verbranden van meer calorieën, daarnaast helpt calcium ook de hoeveelheid vet die je lichaam opneemt te verminderen. Dat je met een plak kaas voldoende verzadigd vet voor een hele dag binnenkrijgt, vergeten we dan maar even. Gezondere bronnen van calcium zijn sardines, gepelde garnalen, sesamzaad en witte bonen in tomatensaus.

 

Glamourland melk

Foto: Tumblr