Flawless Make-up

Eerder konden jullie al bij Glamourland lezen hoe de perfecte foundation te vinden. Wat echter ook niet onbelangrijk is, is een goede voorbereiding. Veel voorkomend probleem is dat de foundation niet goed blijft zitten gedurende de dag. In dat geval gebruik je een make-up primer.

Foto: Tumblr

Wat is een make-up primer precies?
Een primer helpt oneffenheden te minimaliseren en houdt je make-up lager op zijn plaats. Het bereidt de huid voor op de volgende laag, in dit geval je foundation. Het doel is om je foundation er glad en effen uit te laten zien en vooral ook om deze vlekkeloos te laten zitten, als het warm of vochtig weer is buiten of als je moet zweten. Gewoon je foundation over je dagcrème aanbrengen is geen garantie voor een all-night-flawless-look…
Voor elke huidtype is er een geschikte primer. Afhankelijk van je huidtype moet je op zoek naar bepaalde ingrediënten in een primer. Hier enkele tips:

– Vette huid: kaolin, talc, silica, dimethicone crosspolymer
– Droge huid: hyaluronzuur, mucopolysacchariden, cyclopentasiloxane

Koop een kwalitatief goed product dat je huid een zijdezacht gevoel geeft zonder dat het vettig aanvoelt. Voor een optimaal effect breng je de primer minstens 5 minuten voor het aanbrengen van je foundation aan.

Als je een foundation in poedervorm wilt gebruiken, heb je geen primer nodig, die gebruik je alleen als je een liquid foundation gaat gebruiken.

Het zal in het begin misschien een kwestie van uitproberen zijn maar zodra je de perfecte primer hebt gevonden, zal je nooit meer zonder willen.

So off to the store we run!!

Foto: favim.com